Ett kvarter i Östra hamnen i Malmö har spärrats av efter misstanke om explosionsrisk. Polis och räddningstjänst kallades till platsen efter larm om en brand i en bilfirma, men släckningsarbetet har avbrutits efter misstanke om att det kan finnas en bomb inne i byggnaden Foto: Johan Nilsson/TT
Ett kvarter i Östra hamnen i Malmö har spärrats av efter misstanke om explosionsrisk. Polis och räddningstjänst kallades till platsen efter larm om en brand i en bilfirma, men släckningsarbetet har avbrutits efter misstanke om att det kan finnas en bomb inne i byggnaden Foto: Johan Nilsson/TT
Ett kvarter i Östra hamnen i Malmö har spärrats av efter misstanke om explosionsrisk. Polis och räddningstjänst kallades till platsen efter larm om en brand i en bilfirma, men släckningsarbetet har avbrutits efter misstanke om att det kan finnas en bomb inne i byggnaden Foto: Johan Nilsson/TT

Mordbrand i hamnen

Malmö Räddningstjänsten larmades vid 05-tiden på onsdagen om en brand i en företagslokal i Östra hamnen. Ärendet får nu rubriceringen mordbrand.

Räddningstjänsten fick hjälp från flera stationer med släckningsarbetet i den utsatta företagslokalen som ligger på Tärnögatan. Misstankar om att det kunde finnas farliga föremål i byggnaden ledde till att ett större område spärrades av och det nationella bombskyddet kallades in för att kontrollera platsen innan den tekniska undersökningen kunde ta vid.
– Vi har sett tecken som gör att vi vill ha dit bombskyddet för att säkerställa att det inte finns något farligt föremål, sa Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral då.

Vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen anlände det nationella bombskyddet till adressen och drygt en timme senare  stod det  klart att inga farliga föremål anträffats. Efter att teknikerna var klara på platsen kunde avspärrningarna hävas.. Enligt polisen tyder allt på att branden startat väldigt kraftigt och händelsen rubriceras därför som mordbrand.

Finns det några kopplingar till tisdagens utryckning till företaget i Fosie industriby?

– Eventuella kopplingar till gårdagens händelse på Amilonsvägen är för tidigt att göra, säger Patric Fors.

Det var på tisdagsmorgonen som en uppringare larmade om ett misstänkt föremål utanför en entré till en firma i Fosie industriby. Räddningstjänst, polis och Nationella bombskyddet kallades till Amilonsvägen där det senare visade sig vara flera explosiva föremål. De explosiva föremålen kunde oskadliggöras på samma plats där de hittades. Räddningstjänsten larmades även under natten till tisdagen om en personbil som ska ha brunnit i närområdet.

 

 

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

I går var första dagen med danska gränskontroller. Tror du att de blir ett problem?

Loading ... Loading ...