Mattias Zachrissons Füchse Berlin kommer till Baltiskan i november. Foto: TT

HK Malmö mot Füchse Berlin

HANDBOLL HK Malmö fick en tuff nöt att knäcka i den tredje kvalomgången till EHF-cupen. Lotten föll på tyska topplaget Füchse Berlin.

– Sportsligt sett en av de tuffaste motståndarna vi kunde få, men samtidigt också roligt. Ett namnkunnigt lag som förhoppningsvis kan dra bra med publik när de komemr till Baltiskan, säger HK Malmös assisterande tränare Konrad Rasmussen efter lottningsproceduren.
Han har bra koll på det tyska laget som varit i finalspel i EHF-cupen flera år i rad (spelade final mot Kiel förra året), som vann cupen 2018 och som brukar vara topp sex i Bundesliga.
– De har en rad landslagsspelare. Tyska, kroatiska och danska. Och så spelar Mattias Zachrisson där, men frågan är om han hinner komma tillbaka från sin skada innan vi möts. Det vore extra kul förstås.

Att det blir tufft för HK Malmö att ta sig förbi Füchse Berlin sticker Konrad Rasmussen inte under stol med:
– De är favoriter förstås. Vi måste göra en riktig kanoninsats för att vinna. Men möjligheten finns.
– All matcher är svåra i de här sammanhangen och vi hade kunnat få ett annat riktigt bra lag som inte var lika spännande intressemässigt. Det här blir kul. Och det är nära till Berlin.
HK Malmö börjar hemma i Baltiskan den 16/17 november och spelar borta en vecka senare. Vinnaren tar en plats i EHF-cupens gruppspel.
Men innan dess vankas utmaningar i egna ligan, med start på onsdagen då Sävehof väntar.
– De har gjort det bra i Champions League samtidigt som vi gjort det bra i EHF-cupen. Så det är två lag med gott självförtroende som möts, det blir en tuff match det också, konstaterar Konrad Rasmussen.

Sävehof som lite överraskande tog hem SM-guldet i våras är lika bra i år enligt Rasmussen:
– De spelar lite annorlunda och har kanske lite färre alternativ på bänken men deras unga spelare har tagit stora kliv och de är fortfarande bra. De har ett tungt skytte så vi får inte stå på hälarna, det krävs en hundraprocentig insats av oss för att vinna.
Men vinna, det vill HK Malmö hemskt gärna göra:
– Vi åkte ur SM-slutspelet mot dem i kvartsfinalerna och vi har förlorat tre raka hemmamatcher mot dem. Så vi vill definitivt ha revansch.

Sportresultat

Sport i dag