Sabina Chantouria. Foto: Maurice Hawkins

Hallå där, Sabina Chantouria …

... som bjuder in till releasekonsert med videopremiär på Folk å rock i Malmö på onsdagen.

Releasefesten
Sabina Chantouria kan du se på Folk å Rock på onsdag, den 16 oktober. Dörrarna öppnas klockan 19.00. Förband är I’m Kingfisher som spelar klockan 19.30. Sabina går därefter på scen med visning cirka klockan 20.15.

Releasefest för musikvideo, det känns nytt?
– Ja, den här videon gjorde jag i våras när jag var i Los Angeles. Den är inspelad i en känd filmstudio, Studio 60, där artister som Sia, Lana del Rey och Ariana Grande också spelat in. Det var ett ganska stort projekt för mig så därför ville jag också göra en grej av det nu när låten släpps, så att ha en relesefest för själva videon känns roligt och nytt.

Vad är det för låt?
– Den heter ”Fire and Flame” och rör sig genremässigt inom pop och country, och drar lite åt americana. Det är mycket elgitarrer och den har någon slags mystik över sig. Själva musikvideon som vi har gjort till den är som en minifilm. Det blev en ganska stor produktion för att vara en musikvideo, vi var väl tio personer som jobbade med den. Varför blev just Studio 60 i Los Angeles inspelningsplatsen?
– Jag har gjort två musikvideos där tidigare faktiskt, redan 2014 när studion inte var så stor. Sedan dess har den växt väldigt mycket och många större artister använder den flitigt nu, även många svenska artister. Jag känner en videoproducent som jobbar där, Chad Schollmeyer. Under våren var jag i Los Angeles så jag kontaktade honom innan jag åkte och berättade om mina planer och att jag hade en låt på gång som skulle passa. Han tyckte det lät kul och bokade in mig. Vad gjorde du i Los Angeles?
– Jag hade fått ett stipendium och fick gå en kurs på The Songwriting School of Los Angeles. Det var spännande att få en inblick i hur andra låtskrivare jobbar och jag hade en väldigt trevlig mentor, Nikhil Korula, som har jobbat med bland andra Ziggy Marley. Det var väldigt givande med alla branschkontakter jag fick. Sedan spelade jag en hel del i Los Angeles också. Bland annat på legendariska Viper Room i Hollywood …

Kul! Berätta!
– Åh, det var så speciellt. Jag tänkte flera gånger ”är jag med i en film?”, haha. Det var ganska galet. Jag skickade in en ansökan om att få spela där och de nappade. Blir det något album som släpps snart?
– Nej, inte just nu. ”Fire and Flame” är ett självstående projekt. Det är ganska mycket kring den låten och releasen nu, men vi får se vad som händer efter det!

Releasefesten
Sabina Chantouria kan du se på Folk å Rock på onsdag, den 16 oktober. Dörrarna öppnas klockan 19.00. Förband är I’m Kingfisher som spelar klockan 19.30. Sabina går därefter på scen med visning cirka klockan 20.15.