Kö för att komma med ersättningsbussarna vid Lund C på måndagsmorgonen. All tågtrafik på stambanan mellan Malmö och Lund var inställd på grund av omfattande signalfel. Foto: Johan Nilsson/TT
Kö för att komma med ersättningsbussarna vid Lund C på måndagsmorgonen. All tågtrafik på stambanan mellan Malmö och Lund va inställd på grund av omfattande signalfel. Foto: Johan Nilsson/TT
Ännu en gång är det stora problem i tågtrafiken. Bilden är från Norra Vallgatan i Malmö. Foto: Teodor Dimblad
Ännu en gång är det stora problem i tågtrafiken. Bilden är från Norra Vallgatan i Malmö. Foto: Teodor Dimblad
Många tågpendlare sitter fast i Lund och väntar på ersättningsbussar. Foto: Ralph Bretzer

Tågstopp Lund-Malmö slog hårt mot pendlare

Malmö/Lund Stora problem i tågtrafiken drabbade under måndagsmorgonen tågpendlare runt om i Skåne. Problemen kvarstod under hela förmiddagen fram till strax före klockan 12.

Helt eller delvis inställda avgångar i tågtrafiken mellan Lund och Malmö central väntade tågpendlare på grund av ett återkommande signalfel. Strax före klockan 12 meddelade Trafikverket att signalfelet var åtgärdat och att tågen åter rullar på sträckan men att följdförseningar och inställningar kan kvarstå.

I Lund var det under morgonen hundratals människor som väntade på ersättningsbussar som stannade lite slumpvis längs den långa överfulla perrongen.
– Det finns ingen organisation alls. Ingen som ordnar ett kösystem eller säger var folk ska stå, säger Ralph Bretzer, tidningens medarbetare och tågpendlare.

– Folk springer och om det inte är slagsmål så är det i alla fall väldigt vassa armbågar som gäller för att ta sig in på bussarna. Jag har åkt sedan 05.29 i morse och ja, jag är förbannad, säger Ralph Bretzer vid 08-tiden.

Dagens fråga

I går var första dagen med danska gränskontroller. Tror du att de blir ett problem?

  • Nej (80%, 651 Röster)
  • Ja (20%, 163 Röster)

Antal röster: 814

Loading ... Loading ...