Zlatanstatyn på Stadiontorget lockade många på tisdagseftermiddagen,. Foto Johan Nilsson/TT/NTB/Scanpix

Fler felskrivningar vid Zlatanstatyn

malmö Ett FZ rättades till FC innan avtäckningen.
Men nu har ytterligare felstavningar upptäckts vid nya Zlatanstatyn.

Redan innan avtäckningen avslöjade Kvällsposten en felskrivning på en av de granitplattor som finns i marken intill den Zlatanstatyn. ”FC Internazionale” hade i stället blivit ”FZ Internazionale”.
Fadäsen rättades till innan den högst köttslige Ibrahimovic var med och invigde den bronsgjutna kopian.

Men under söndagskvällen kunde Fotbollskanalen rapportera om ytterligare ett flertal felskrivningar på plattorna. Det handlar om ”Ligue 1” som blivit ”Ligue !”, ”Fifa Club World Cup” som fått ”Gup” som avslutande ord, och ett ”Champions” som tappat sin begynnelsebokstav.
Enligt skulptören och konstnären Peter Linde beror felskrivningarna på att fotbollsförbundet skickat texter med fel i. Han har bara vidarebefordrat dessa till stenhuggaren som skrivit enligt instruktionerna.
– Stenhuggaren hade också skickat det på kontroll till fotbollförbundet och då trodde han att de hade gjort kontrollen, så jag vet inte vad det beror på. Jag vet inte vem som korrekturläser allt det där, säger Linde till Fotbollskanalen.
Enligt Linde ska felen rättas till inom kort.
– Det är inget man behöver bry sig om nu, titta på skulpturen i stället. Jag tycker inte att man ska göra någon stor grej av det. Det kommer att ändras. Allt kommer att rättas, säger han till Fotbollskanalen.

Dagens fråga

Klarar Malmö FF att slå Wolfsburg på hemmaplan?

Loading ... Loading ...