Göteborgs Julia Zigiotti Olme jublar efter sitt 0-2 i matchen som slutade 1-2. Därmed lever den damallsvenska guldstriden fortfarande, åtminstone i en dag till. Foto Pär Bäckström / TT

Korken kvar i champagneflaskorna

fotboll Rosengård hade chansen att bli svenska mästare i kavaj, men får vänta till söndagen för att själva säkra guldet.

Med åtta poängs försprång till tvåan Kopparbergs/Göteborg och tre matcher kvar att spela kunde FC Rosengårds damer ha fått korka upp champagnen redan under lördagen. Men detta under förutsättning att Piteå tog poäng av tabelltvåan.
Kopparbergs/Göteborg kunde dock gå till halvtidsvila med 2-0 i ryggen efter att Julia Zigotti Olme och Pauline Hammarlund noterats i målprotokollet. Det var inte förrän i slutminuterna som det hettade till och Rosengård ändå fick börja fundera på var guldhattarna låg.
I minut 88 reducerade Piteå på en frispark, och under återstoden av matchen skapade man ett par, tre halvchanser. Utan att lyckas peta in 2-2.

Därmed skiljer det nu fem poäng mellan serieledande Rosengård och tvåan Kopparbergs/Göteborg, när FCR under söndagen tar emot Linköping. Seger, och guldet är definitivt i hamn. Kryss, och seriesegern är i praktiken klar, eftersom det då skulle skilja sex poäng och elva mål till Rosengårds fördel med två omgångar kvar att spela.

Dagens fråga

Tänker du köpa en mobillåda till någon i julklapp?

Visa resultat

Loading ... Loading ...