Foto: TT

Janne Andersson: ”Det gjorde lite ont”

Fotboll Zlatan Ibrahimovic kritiserade Janne Andersson för att hans första landslagstrupp inte innehöll några spelare med utländsk bakgrund i en intervju tidigare i veckan.
På fredagen kommenterade förbundskaptenen attacken.
– Det gjorde lite ont, sa han.

Zlatan gick hårt åt Janne Andersson i intervjun och påstod att förbundskaptenen inte tagit ut några spelare med icke-svensk bakgrund. Jimmy Durmaz och Emir Kujovic, som har utländsk bakgrund, fanns med i den första truppen.
– Att vi 2019 ska hålla på och prata om grejer som innebär var folk kommer ifrån eller deras rötter, tycker jag är jättetråkigt. Själv har jag värderingar och en syn där jag absolut inte tittar på det där. Det gjorde mig ledsen och besviken att jag fick det från en gammal landslagsspelare, dessutom på felaktiga faktaunderlag. Det gjorde lite ont eftersom jag som människa och ledare är väldigt tydlig med vad jag står för, sa Andersson och fortsatte:
– Tråkigt, men det var som sagt tidigare i veckan. Då var jag besviken men nu är jag här för att förbereda laget för att spela fotboll. Att vi ska göra en så bra prestation som möjligt och det fokuserar vi på nu.

Sverige möter Malta i kväll och jagar tre poäng för att behålla greppet i andraplatsen i EM-kvalgruppen. Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf missade Manchester Uniteds senaste match i Premier League på grund av ryggproblem. Andersson kom med lugnande besked.
– Alla 24 spelare tränade i dag, sa han till Fotbollskanalen efter fredagsträningen.
Det är tuff konkurrens om anfallsplatserna. Marcus Berg är sugen på att kliva in i hetluften igen.
– Det känns som att det har lossnat lite i Krasnodar och jag känner mig i mycket bättre form än senaste samlingen, sa han till Fotbollskanalen.

Alexander Isak och Robin Quaison har också visat fin form.
– Det är en tuff situation. Vi har ju dessutom Sebastian Andersson som har börjat väldigt bra i Tyskland och John (Guidetti) har sett väldigt bra ut på träning. Han tillför verkligen. Vi har en bra uppsättning. Sen får vi se vilka som får spela i morgon, sa Andersson till Fotbollskanalen på fredagen.

Sportresultat

Sport i dag