Marcus Danielson (i bakgrunden) får debutera i landslaget i EM-kvalmatchen mot Malta. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Danielson debuterar mot Malta

fotboll Sverige tar sig an Malta under lördagskvällen, och det med en debutant som mittback.

Victor Nilsson Lindelöfs rygg är bättre – men inte tillräckligt bra. Därför stannar han på läktaren under kvällens kvalmatch mot Malta. I stället blir det landslagsdebutanten Marcus Danielson som kompletterar Andreas Granqvist på mittbackspositionen.

– Jag räknar med att det är en match där vi kommer ha relativt mycket boll, och därmed är det viktigt hur vi spelar upp, hur speluppbyggnaden funkar från våra spelare där bak. Marcus har bra fötter och är bra på att välja i uppspelsfasen, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

Längst fram får Marcus Berg och Robin Quaison chansen tillsammans, medan Alexander Isak börjar på bänken.

– Alexander Isak har sett bra ut, varit mycket inhoppare i Real Sociedad och gjort det bra där. Jag hoppas att han ska göra samma sak här, säger Andersson.

Sportresultat

Sport i dag