Tidpunkten förbryllar polisen

Malmö Dubbelmordet i Arlöv har ännu inte nått sin lösning. Det är tidpunkten för morden som förbryllar polisen.

– Brottet har skett mitt på dagen när normalt många människor är i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är stor, skriver Ewa-Gun Westford på polisens hemsida.

För att få en uppfattning om hur det ser ut i det aktuella området mitt på dagen en söndag, och fånga upp människor som är ute vid den tidpunkten, kommer polisen att finnas i Arlöv exakt en vecka efter mordet, det vill säga på söndag 13 oktober.
– Polisen kommer att ha flera utredare på plats tillsammans med uniformerad polispersonal i det mobila poliskontoret mellan klockan 09.00 och 15.00, skriver Ewa-Gun Westford.

Syftet är också att polisen ska ta emot tips eller iakttagelser från allmänheten.
Brottsrubriceringen är fortfarande mord och brottsplatsen är tills vidare avspärrad så att ytterligare tekniska undersökningar kan göras.
Man räknar med att de tekniska undersökningarna ska avslutas den kommande veckan.

Ett 20-tal utredare jobbar med alla utredningsåtgärder som gjorts under veckan. Ett 50-tal förhör har genomförts.
Det var söndagen den 6 oktober som det 70-åriga paret mördades i sin bostad i Arlöv.

Enligt uppgifter i tv-programmet Efterlyst var paret förmögna. De ska ha gjort miljonvinster på en villaförsäljning och på aktier och obligationer.
Enligt uppgifter i Kvällsposten ska mördaren eller mördarna ha sökt igenom lägenheten i Arlöv, varför ett rånmordsscenario utreds.

Någon ska enligt uppgift ha ringt på parets dörr vid halv elva på förmiddagen. Kvinnan ska då ha gått och öppnat, men det fanns ingen där.
Hemtjänsten kom på sitt andra besök för dagen vid 10.40 och då var allt som vanligt.
När de kom tillbaka tre timmar senare ska enligt uppgift mannen ha suttit död i sin rullstol och kvinnan ha legat död på golvet under ett täcke. Båda ska ha haft kraftiga skador som polisen, enligt Kvällsposten, tror ha orsakats av både trubbigt våld och skärvapen.

Polisen ska ha funnit tecken på brottsplatsen som tyder på att lådor och garderober hade genomsökts.

Läs mer:

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...