Eslöv

Stöld på Netto

Eslöv
Eslöv Vid tolvtiden på onsdagen var det någon som plockade på sig 16 Red Bull-burkar på Netto, Sextorpsvägen, och som sedan passerade kassorna utan att betala.

Vid tolvtiden på onsdagen var det någon som plockade på sig 16 Red Bull-burkar på Netto, Sextorpsvägen, och som sedan passerade kassorna utan att betala.

Misstänkt för brottet är en 29-åring från Landskrona. Polisen klassar det som ringa stöld. Värdet av det stulna uppgick till 208 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Harlösa växer så det knakar

Det råder byggboom i Harlösa. I det gamla hotellet och på flera andra håll i byn byggs det nya lägenheter.
Fotograf: Toomas Laagus
Eslöv
HARLÖSA Det råder rena byggfebern i Harlösa. Flera lägenhetsbyggen är på gång och de kommande månaderna kommer över 90 lägenheter stå klara för inflyttning.
– Det glädjer mig oerhört, säger Caj Lindblom som är byalagets ordförande.

Byns gamla ödehotell är kanske det tydligaste tecknet på att Harlösa växer så det knakar.

I över ett decennium stod hotellet öde och tomt, vilket många i byn beklagade. Förra året såldes hotellfastigheten och är nu en del av byggboomen i Harlösa. Fastigheten byggs om invändigt och i lokalerna håller företaget Boevolution på att bygga 17 påkostade lägenheter, till något som ägaren kallar ”lägenhetshotell”.

– Vi ser ett behov av ordentliga moderna och trygga boenden i Harlösa. Vi har för avsikt att låta gästerna tillträda den 1 juli, uppger Robert Hansson från Boevolution.

På angränsande tomter vill Boevolution på sikt bygga etagelägenheter, som ska bli hyresrätter.

Daniel Culjac är en av flera fastighetsägare som satsar på att bygga nytt i Harlösa. Bakom pizzeriahuset, som han äger, låter han bygga fyra nya lägenheter.
Fotograf: Toomas Laagus

Inflyttning i september

Bakom Valles pizzeria, nästan mitt i byn, är ännu ett nybygge på gång. Här håller Daniel Culjac, som äger huset med pizzerian, på att bygga nytt. Fyra nya trerumslägenheter ska det bli i ett nytt hus som byggs på pizzahusets tomt. Just nu gjuts bottenplattan till huset, men redan i september räknar Daniel Culjac att de nya lägenheterna ska vara redo för inflyttning.

Det är närheten till Lund och regementet P7 i Revinge som gör att han tror på Harlösa som en framtidsort, förklarar han.

Daniel Culjac äger redan huset där pizzerian ligger och där det också finns lägenheter. Nu låter han bygga fler lägenheter på baksidan av tomten.
Fotograf: Toomas Laagus

Trots att han inte officiellt annonserat ut de kommande lägenheterna har han redan flera intresseanmälningar.

– Det är både sådana som vill flytta inom byn och personer som kommer utifrån.

Daniel Culjac som bygger bakom pizzahuset har även köpt fastigheten som fortfarande kallas ”Lasses lada”. Men vad han har för planer med huset vill han inte avslöja än.
Fotograf: Toomas Laagus

Har planer för ”Lasses lada”

Daniel Culjac har även köpt fastigheten som kallas för ”Lasses lada”. Den såldes av samma dödsbo som sålde det gamla hotellet. Om det blir lägenheter eller inte i Lasses lada vill Daniel Culjac inte kommentera än.

– Jag har haft diskussioner med Eslövs kommun, säger han och menar att inget är bestämt än.

Att han inte är ensam om att satsa I Harlösa ser han positivt på.

– Det är jul att det händer saker. Och det är kul att Eslövs kommun är så stöttande och vill att det händer saker.

Vad hyresnivåerna för de nya trerummarna blir har han inte bestämt än.

Det råder rena byggfebern i Harlösa. De närmaste månaderna står 93 nya lägenheter redo för inflyttning.
Fotograf: Toomas Laagus

Insomnat bygge får nytt liv

Invid det gamla Bränneriet i Harlösa väntar ännu en stor tillströmning av nya hyresgäster, i två nybyggda längor. Skånska Dagbladet har vid flera tillfällen rapporterat om byggsatsningen som kom av sig.

Redan år 2016 var det tänkt att lägenhetsbygget skulle står klart för inflyttning. Men först kom det invändningar från grannar, med namninsamlingar och överklaganden. Sedan försenades bygget av att entreprenörer byttes ut. När huskropparna väl stod på plats väcktes missnöje i byn eftersom bygget avstannade. Somliga tyckte att det så ovårdat ut och ogräs började växa på tomten.

Men nu händer det saker även här. Redan nu i juni är en av de två huskropparna redo för inflyttning, uppger Magnus Moström från Gröna Hus, som står bakom satsningen.

– I den första etappen håller vi på att färdigställa den ena längan och inflyttning kommer att ske i mitten av juni.

I den längan finns 38 lägenheter, varav alla är ettor utom en trerumslägenhet.

I den andra längan blir det 34 lägenheter.

– Där räknar vi att vara klara så att inflyttning kan ske i september.

Efter att satsningen stått still börjar det röra på sig även när det gäller de två nybyggda längorna nära det gamla bränneriet. Ägaren uppger att de första hyresgästerna flyttar in i den ena längan redan i juni.
Fotograf: Toomas Laagus

Magnus Moström uppger att samtliga lägenheter är fulltecknade. Han håller inte själv i trådarna för uthyrningen men uppger att både ungdomar, P7 och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i Revinge, har visat intresse för att bli hyresgäster.

På hemsidan uppges det att hyresnivån för smålägenheterna kommer ligga på antingen 3 200 kronor i månaden och 4 200 kronor i månaden. Dessutom tillkommer en insats på 50 000 kronor till en gemensam förening, eftersom bygget lanseras som en ”kooperativ hyresrättsförening”.

Försäljning på gång

Magnus Moström på Gröna Hus uppger att han inte vet om det i slutändan blir en hyresrättsförening eller vad hyran kommer att landa på. Skälet är att det lutar mot att Gröna Hus säljer lägenhetslängorna till en ny ägare.

– Vi har en väldigt intresserad spekulant. Tanken är att det företaget ska ta över innan inflyttningen och att det då blir den nya ägaren som sätter villkoren.

– Det glädjer mig oerhört att det blir så många nya lägenheter nu, säger Caj Lindblom som är ordförande i Harlösa byalag.

”Överlyckliga”

Sammanlagt kommer det alltså inom drygt tre månader finnas över 90 nya lägenheter i Harlösa.

– För oss i byalaget är det bara att vara överlyckliga över det här. Det är vårt mål att byn inte ska drabbas av utarmningen av landsbygden, säger Caj Lindblom som är byalagets ordförande.

Att byn växer ger ännu bättre underlag för att ha kvar affären och skolan i byn, menar han. Han hoppas också att det innebär att Skånetrafiken ser behovet att det finns fungerande busstrafik till och från byn.

Byalaget har nyligen sjösatt en helt ny hemsida. Där finns en särskild undermeny där den som letar boende i Harlösa ska kunna se hus som är till salu och vilka fastighetsbolag man kan vända sig till för att hitta en lägenhet.

– Det glädjer mig oerhört att det blir så många nya lägenheter nu. Då kan vi bli fler i byalaget och jag ser en potential för att utveckla byn ännu mer, säger Caj Lindblom.

Eslöv

Räddningstjänst ryckte ut efter brand i gardin

Eslöv
Flyinge Räddningstjänst larmades under lördagskvällen till en villa i Flynige.

En en gardin fattade eld i en villa i Flynige. När Räddningstjänst anlände till platsen var branden redan släckt. Ingen kom till skada i samband med branden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Får fängelse efter våldsam attack mot gravida exet

Den aggressiva mannen gick även till angrepp mot poliserna som kommit till undsättning efter kvinnans larm. Mannen kastade bland annat en hantel och en knytnävstor glaskula mot poliserna.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Eslöv
ESLÖV När hans före detta fru inte ville ge honom pengar blev mannen aggressiv. Efter att ha druckit spolarvätska gick han till våldsam attack och hotade skada kvinnan och hennes ofödda barn. Han slungade även föremål mot poliserna som kommit till undsättning.

Händelsen utspelade sig en höstdag 2019, på en ort i Eslövs kommun.

Då fick polisen larm om att en man i 50-årsåldern blivit våldsam och hotat sitt ex. Kvinnan har i förhör berättat att mannen, som hon tidigare varit gift med, velat ha pengar av henne. När han fick nej tände han till och började slita sönder ett fotoalbum. Kvinnan har berättat att mannen sedan började dricka spolarvätska.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Ny chans till giftermål utan tidsbokning

Prästen Jenny Delén håller i drop in-vigslarna och drop in-dopen på nationaldagen
Fotograf: SVENSKA KYRKAN ESLÖV
Eslöv
ESLÖV Den som går i giftastankar behöver inte oroa sig för att planera så mycket. På nationaldagen bjuder Svenska kyrkan Eslöv in till drop in-vigslar och även drop in-dop. Tanken är att det ska bli en ny tradition.

Efter ett par års uppehåll dammar kyrkan av möjligheten igen.

På nationaldagen kan du skippa de stora förberedelserna och bara dyka upp i Eslövs kyrka mellan klockan 12 och 16. Renée Backe som är kyrkans kommunikatör berättar att tanken är att det här ska bli en ny tradition som man fortsätter med även kommande år på nationaldagen. Nytt för i år är att det alltså går att både gifta sig och döpa sig under dagen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Krut och knark fynd vid polisrazzia

Poliserna hittade en påse med vad man tror är narkotika, och misstänker att kvinnan sålt till andra. De fann även krut vid razzian på Vålarödsvägen i Eslöv.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Eslöv
ESLÖV Narkotika som misstänks ha varit till försäljning, samt ett kilo krut, påträffades när polisen på torsdagen gjorde husrannsakan i en Eslövslägenhet. Tre personer blev misstänkta för olika brott.

Det var en kvinna på Vålarödsvägen i Eslöv som vid 18-tiden fick besök av polisen i sin lägenhet.

Poliserna hittade en påse med vad man tror är narkotika, och misstänker att kvinnan sålt till andra.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Företagsfinanser.se

Ökning av ansökningar om pausade amorteringar!

Företagsfinanser.se Bostadsmarknaden har trots omständigheterna inte rasat, istället har försäljningen ökat med hela 13 % och med ett fortsatt tryck på visningar på uteliggande bostäder.

Men även fast bostadsmarknaden är i full rullning så är det många bankkunder som har valt att pausa sina amorteringar på sina bostadslån. Detta i och med att bankerna lättat på tyglarna en aning som hjälp för den ekonomiska situationen som många sitter i just nu. I April så var det många husköp som gick i lås och många nya lyckliga husägare som flyttade in i sina nya hem. April är generellt sett en månad då många köper hus varje år och det visade sig vara så även under detta år.

Varje år så ökar mängden bostadslån i Sverige och ligger tillsammans på tusentals miljarder i värde. För de flesta hushåll så är det boendet som kostar mest månadsvis och också den utgift som svider mest. I mars gick bankerna ut med att de ändrar amorteringskraven för att hjälpa sina kunder. På detta sätt är det många som har kunnat spara in en del. Även fast det varje år är många kunder som ansöker om amorteringsfria månader på sina bolån, så har det varit en stor ökning av fall under de senaste månaderna.

Reporäntan oförändrad

Riksbanken meddelade nyligen att de lämnar kvar reporäntan på noll och detta för att de anser att den nedåtgående ekonomiska spiralen beror på gällande restriktioner. Det anses också vara svårt att sätta en prognos på hur framtiden kommer att se ut. Att räntan ligger oförändrad är ingenting som låntagare kommer att märka då det är samma som innan. Riksbanken betonar dock att räntan kan komma att sänkas om det anses vara nödvändigt i framtiden.

Många anser att räntan borde ha blivit reglerad ned på minus men Riksbanken menar på att det inte finns någon anledning att göra så i dagsläget. Anledningen till detta är att denna krisen inte är grundad i en finanskris likt den 2008, så den ska inte bedömas som så. Norge och Storbritanniens centralbanker sänkte däremot sina räntor med 0,5 %.

Detta tittar banken på när du ansöker om företagslån

Det är också många företagare som ansöker om företagslån för att kunna hantera den nuvarande ekonomiska situationen där många företag står med en lägre produktion och därav omsättning. När ett företag ansöker om ett lån så är det dessa punkter som banken tittar på i en ansökan:

– Ägarna av företaget - referenser, privatekonomi och erfarenheter.

– Företagets affärsplan - detaljerad plan.

– Eventuell ekonomisk hjälp - revisor eller liknande.

– Balansräkning, bokslut och deklaration på företag som etablerat sig redan.

Det finns ett par olika företagslån som banker kan låna ut till företagare och vilket som passar för eventuella företag kan variera beroende på behovet. Ett företag som behöver investera i inventarier, maskiner eller byggnader brukar exempelvis oftast välja en investeringskredit och enbart amortera för den summa som är använd.

Eslöv

Nu blir det nytt ljus i byns egen motionsskog

Arbetet med upprustningen av elljusspåret är i full gång. Johan Paleologos och hans kollega sköter grävarbetet.
Fotograf: Toomas Laagus
Eslöv
STEHAG I långt över 40 år har den spridit ljus över motionärerna i Gyaskogen. Men nu rivs belysningen på elljusspåret för att ersättas med en modernare anläggning.

Fågelkvittret i Gyaskogen samsas numera med ljudet från en minigrävare på larvfötter som äter sig fram genom jorden.

I slutet av förra veckan påbörjades moderniseringen av belysningen längs det 1,4 kilometer långa elljusspåret. Det är Eslövs kommun som låter genomföra upprustningen och notan beräknas landa på 2,1 miljoner kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Mindre brand i industribyggnad

Eslöv
Flyinge
PREMIUM

På grund av ett elfel i en maskin utbröt en mindre brand i en industrilokal på en adress i Flyinge under fredag morgon.

Räddningstjänsten ryckte ut och kunde vid sin ankomst snabbt släcka branden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Tågvärd illa skadad och spottad på av par

Incidenten inträffade ombord på södergående pågatåget mellan Helsingborg och Ystad. När tågvärden ville se biljetterna uppstod tumult, paret slog honom i huvudet och magen och kvinnan spottade på honom. Han fick föras till sjukhus med hjärnskakning och magsmärtor.
Fotograf: ARKIVBILD
Eslöv
ESLÖV Ett par från Marieholm greps av polis i Eslöv i onsdags som misstänkta för att ha misshandlat och spottat på en tågvärd som ville se deras biljetter. Tågvärden blev illa skadad och fördes till sjukhus med bland annat hjärnskakning och magsmärtor.

– Tyvärr en trend vi ser i pandemins spår, säger man på trafikbolaget Arriva.

Det var vid 10.15-tiden på onsdagen som polisen larmades till järnvägsstationen i Eslöv.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL