Mai-Britt Blom från SPF Seniorerna fanns bland utställarna som mötte intresserade, bland andra Lena Gillberg, som sonderade vad som fanns att aktivera sig med som pensionär i Svedala. Foto: Pernilla Nielsen Negrén
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Årets Senior inspiratör blev Siv Malmgren som sedan 2007 hållit qigongkurser prisades med bland annat motiveringen att hon sprider positivitet och glädje genom att visa hur bra det är att röra på sig och att alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Christina Bredberg, Ann-Charlotte Johansson, Anne-Marie Johnsson och Laila Ivarsson sammanstrålade för en fika på Seniormässan där de varit med och nominerat sin uppskattade qigong-ledare Siv Malmberg som blev året Seniorinspiratör.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– Det är viktigt med sammankomster och roligt att komma hit och se vad som händer och träffa folk, tyckte Olle och Sonja Persson som delade stol när det var fullsatt i Folkets hus när prästen Tommy Qvennberg från Lund pratade om livets alla upp- och nedgångar.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Solgårdens och Toftaängens förste kockar Åsa Hansson och Carin Larsson bjöd på laxrullar och kesofrutti, hemlagad äppelmos med kesella och pepparkakskross som tips på bra och enkla mellanmål. Måltidsstrateg Anna Kroon pratade mat med besökarna på Seniormässan.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– Det här ska vara ett positivt forum där man kan inspireras och träffas, säger Monalisa Flamander och Petra Karlsson, aktivitetspedagogerna som håller i trådarna för Seniordagarna som de i år arrangerar för fjärde gången i samarbete med pensionärsföreningar i kommunen.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Per Mattsson, ordförande i socialnämnden delade ut priset till årets seniorinspiratör Siv Malmgren. Sedan 2007 har hon hållit qigongkurser och hon prisades med bland annat motiveringen att hon sprider positivitet och glädje genom att visa hur bra det är att röra på sig och att alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar.

Seniorernas dagar igång

SVEDALA Årets seniorinspiratör i Svedala heter Siv Malmberg.
Hon hyllades när Svedala kommuns första av tre seniordagar drog igång i ett fullsatt Folkets hus.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Ska du fira jul hemma?

Loading ... Loading ...