Skellefteå jublar bakom uppgivna Redhawksspelare. Den scenen upprepades flera gånger under matchen i Malmö Arena när hemmalaget fick sin segerrad bruten. Foto: Andreas Hillergren/TT
Oscar Alsenfelt hade inte sin bästa kväll och släppte in ett par puckar som han normalt stoppar. 8Foto: TT
Carl Persson har just armbågstacklat Jonathan Pudas och dragit på sig matchstraff. Foto: TT

Redhawks nollat av Skellefteå

ISHOCKEY Malmö Redhawks hade igen bra kväll hemma mot Skellefteå och åkte på en klar förlust efter ett par starka bortasegrar. Inte ett enda hemmamål fick publiken se.

Redhawks kom ut bra och förde matchen de första sju-åtta minuterna, fick dessutom chansen i numerärt överläge – men lyckades inte spräcka nollan.
I stället fick Skellefteå en kontring och kunde göra första målet med 11,45 kvar av den första perioden, ett riktigt snyggt mål dessutom med en passning bakom ryggen och ett snabbt avslut mot en helt ställd Oscar Alsenfelt i hemmakassen.

Redhawks försökte igen och skapade ett par bra lägen, men effektiviteten saknades och i stället kunde gästerna göra även 0-2 med minuten kvar.
– En ganska jämn period men vi kanske förlorar fler dueller man mot man och då blir det jobbigt. Vi måste kaxa upp oss lite, sa Johan Olofsson i periodpausen.
Det blev emellertid inte mycket bättre i period två. Spelmässigt hängde rödhökarna hyfsat med, men slarvighet och dålig precision framför mål även i numerärt överläge gjorde att målen uteblev. Trots ett läge i fem mot tre.

I stället var det Skellefteå som gjorde periodens enda mål i numerärt överläge – mellan benen på Oscar Alsenfelt som inte hade sin allra bästa dag – och kunde gå till paus med tre måls ledning.
Det hjälpte inte till att Carl Persson avslutade perioden med att dra på sig fem minuter plus matchstraff för armbågstackling.
– För många utvisningar och vi är inte med på alla kamper framför målen, sa Niklas Arell i periodpausen.
Den tredje perioden blev tämligen händelselös, Skellefteå kunde i princip fokusera på att spela av matchen och fick dessutom in ett fjärde mål efter videobedömning.

Sportresultat

Sport i dag