Carl Johan Sonesson: ”Jag tror inte kontrollerna kommer att påverka integrationen”

Danmark Carl Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, säger i en kommentar till News Øresund att han har förståelse för den danska regeringens beslut att inför gränskontroller mellan Sverige och Danmark.

Kontrollerna införs från och med den 12 november. Det viktigaste är att det är punktvisa kontroller och att de inte stör pendlarna för mycket, menar Carl Johan Sunesson.

– Jag tror att det är en bra avvägning med punktvisa kontroller, endast 1-2 gånger i veckan. Jag tror inte att det kommer att påverka integrationen och pendlingen särskilt mycket om det är så sällan, skriver han i en kommentar till News Øresund.

– Det är bra att det inte är generella kontroller varje dag överallt, såsom Sveriges kontroller mot Danmark utformades. Det hade varit förödande för Öresundsregionen., skriver han vidare.

Carl Johan Sonesson säger också att vi lever i en orolig värld och att han förstår att den danska regeringen vill bekämpa de kriminella elementen i sitt land och säkra upp tryggheten.

Dagens fråga

Är det för tidigt att dricka julmust?

Visa resultat

Loading ... Loading ...