Rånmord inte helt uteslutet

Arlöv
Att helt utesluta rånmord när det gäller dubbelmordet i Arlöv går inte enligt polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.
– Vi vet ju inte vem som har haft tillgång till lägenheten eller vad som fanns där, säger hon.

Det var i söndags som hemtjänsten vid 14-tiden kom på sitt andra besök för dagen och fann det äldre paret döda i sin lägenhet. När de var där tre timmar tidigare var båda vid liv och allt var som vanligt.
Paret var i 70-årsåldern och mannen var rullstolsburen och kvinnan i behov av hemtjänsten.
– För närvarande jobbar 20 poliser med dubbelmordet och ett femtiotal förhör har genomförts. Nu försöker vi samla alla tankar som vaskats fram och pussla ihop dem, säger Ewa-Gun Westford.
Dubbelmordet är fortfarande polislett och någon åklagare är än så länge inte tillsatt.
Teorin är att någon eller några tagit sig in i lägenheten utifrån och dödat det äldre paret. Eftersom det inte fanns några brytmärken på dörren, och man ännu inte kunnat se att någonting stulits, uteslöt man tidigt att det skulle handla om rånmord. Men nu ser Ewa-Gun Westford inte det som helt uteslutet längre.
– Vi måste kolla upp familj, vänner och andra som kan ha haft tillgång till lägenheten. Och vi vet ju inte vad som fanns i lägenheten innan vi kom dit, säger hon.
Det var en enskild anställd på Hemhjälpen som först fann det dödade paret. Senare anlände även två kollegor.
Än så länge vill polisen inte gå in på några närmare omständigheter, som om det handlar om en eller flera personer som misstänks för mordet eller om någon form av vapen eller tillhygge använts vid brottet.
Mikael Ankarvik

Dagens fråga

Är du orolig över att SD nu är det näst största partiet?

Loading ... Loading ...