Inga poäng men Lugi pressade serieledaren

HANDBOLL Unga Lugi gav serieledande Alingsås en rejäl match på bortagolv. Men till slut blev det förlust och inga poäng med hem till Lund. Alingsås vann med 24-21.

– Lite för många tekniska fel och så kom vi inte riktigt upp i nivå i försvaret och då fick vi inte heller några målvaktsräddningar, sa Hugo Forsberg till C More efter matchen.
Då hade han just blivit utsedd till matchens bästa spelare i gästande laget med bland annat fem mål på sitt konto.
– Helt okej, men jag missade två lägen. Två dåliga flippar, konstaterade Forsberg självkritiskt.
Han fick extra mycket speltid den här dagen eftersom Lucas Pellas inte kunde vara med på grund av sin stukade fot. Och även om Hugo Forsberg gjorde det bra var det förstås tungt för unga Lugi att klara sig utan sin landslagsaktuella stjärna.

Alingsås tog ett tidigt kommando i matchen, ryckte snabbt till klara 6-2 efter en kvart spelad och det såg ut som om Lugi skulle få det riktigt tungt.
Men Tomas Axnér fick fart på sina talanger som sakta men säkert åt sig tillbaka in i matchen. Fredrik Olsson och Isak Persson lyckades fint offensivt och försvarsspelet klaffade perfekt, vilket gång på gång satte hemmalaget under varning för passivt spel.
När den första halvleken var färdigspelad stod det 10-10 på tavlan och det var tveklöst match igen.
– Vi kom dåligt in i matchen och slarvar lite för mycket, men vi kommer allt bättre in i det ju längre tiden går, summerade Isak Persson i halvtid.
Starten på den andra halvleken blev emellertid ett bakslag för Lugi.
Alingsås ryckte ganska snabbt till 12-10 och sedan 15-11 efter åtta minuters spel. Det skulle visa sig att just det rycket avgjorde matchen.

Efter det var det en jämn drabbning ända till slutsignalen, men Lugi lyckades aldrig hämta in försprånget på fyra mål en gång till.
Mycket på grund av alldeles för mycket slarv i uppställt anfallsspel. Förutom Hugo Forsbergs och Fredrik Olssons vardera fem mål var det mest spridda skurar målmässigt.
– Det är ett svårt lag att möta, de är spelskickliga och hungriga. Men vi tuggade på bra och lyckades lösa det, konstaterade Niklas Kraft i Alingsås.

Dagens fråga

Har du bokat någon sommarresa?

Loading ... Loading ...