YIF:s matchplan höll hela vägen

HANDBOLL IFK Skövde förlorar i princip aldrig hemma. Men på måndagen åkte Ystads IF hem till Skåne med en seger med uddamålet, 22–21.

Möjligen var det ett bombhot som ringdes in mot Skövde arena tidigare under matchdagen, som fick hemmaspelarna att se så slätstrukna och villrådiga ut inför hela 1 647 åskådare. I grundserien föll Skövde förra säsongen bara i en hemmamatch, mot dåvarande giganten IFK Kristianstad.

Nu var Skövde målmässigt i underläge i stort sett hela mötet med Ystads IF, även om man knappade in en del i slutminuterna.
– Det blev lite väl tajt på slutet, men annars så lyckades vi bra med vår matchplan, menar försvarsklippan Herman Hugosson i C Mores intervju.
– Vi hade en bra intensitet bakåt och såg till att få stopp på Jack Thurin. Och sedan var Erik Hvenfelt (YIF-keepern) duktig, tycker Herman Hermansson.
– Vi har gjort en del dåliga insatser, men nu hoppas jag att vi kan bygga vidare på spelet vi hade i kväll.
Niometersartelleriet i YIF var ganska blekt om nosen. I stället gick de båda flinka kantlirarna Jim Andersson och Hampus Andersson in och levererade sex respektive fem mål.

Inte bara Erik Hvenfelt briljerade mellan stolparna, utan veteranen Anders Persson fick kliva in och rädda sin första straff för den här säsongen.
För Ystads IF väntar närmast en dust i Scandinavium i Göteborg med Redbergslids IK.

Dagens fråga

Klarar Malmö FF att slå Wolfsburg på hemmaplan?

Loading ... Loading ...