Clara Lerby visade framfötterna.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ny SHE-triumf för Lugis damer

HANDBOLL Lugis damer ångar på och har alltjämt full pott i SHE efter tredje raka segern, 28-20 (14-10), borta mot nykomlingen GT Söder.

– Sjukt skönt att ta med sig två poäng till Lund så klart. Sedan hade vi gärna gjort det lite bättre, konstaterade sexmålsskytten Clara Lerby i C Mores direktsändning från Eriksdalshallen.
Nyförvärvet från Kungälvs HK var en av de stora plusvarianterna då vinrött ryckte till en komfortabel triumf på klassisk handbollsmark.
Många fullträffar kom på kontringar efter vasst målvaktsspel av Isabella Mouratidou som noterade imponerande 46,43 i räddningsprocent.
– Gör man snabba och enkla mål tar det mer på motståndarna, sa Lerby.
20-åringen var dock inte fullt tillfreds med inledningen av matchen där ett inspirerat Söder hängde med i drygt tio minuter.
– Nykomlingar har allt att vinna och inget att förlora. Det vet vi och då gäller det att vara hundra procent, vilket vi inte var i början av matchen.
Egna insatsen kunde hon knappast klaga på.
– Hur kul som helst. Jag får stort förtroende av Dragan (tränare Brljevic). Det gör att jag höjer mig sjukt mycket, vågar ta för mig och visa vad jag går för.
Hannah Flodman (fem mål på tio avslut) prisades som planbäst i Lugi och motsvarande pris i GT Söder gick till sexmålsskytten Fatos Kücükyildiz

Dagens fråga

Öppnar du ytterdörren för okända?

Loading ... Loading ...