Oscar Lewicki förlänger kontraktet med Malmö FF. Foto: TT/Arkiv

MFF förlänger kontraktet med Lewicki

Fotboll Oscar Lewicki har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF som gäller till och med 2024.
Sammanlagt har den malmöitiske mittfältaren spelat 192 tävlingsmatcher i MFF-tröjan.

Oscar Lewicki är född och uppvuxen i Malmö och kom till Malmö FF från Limhamns IF som 13-åring. Han var elev i MFF:s fotbollsakademis första avgångsklass och har därefter tillhört FC Bayern Münchens ungdomslag och allsvenska BK Häcken.

– Oscar är en av våra egna och en väldigt kompetent fotbollsspelare. Han kan MFF och brinner för klubben. En fanbärare som vi är oerhört nöjda att ha säkrat upp med ett långt kontrakt, säger Daniel Andersson, sportchef Malmö FF.

Inför säsongen 2015 återvände Lewicki till Malmö FF. Han var med i laget som gick till gruppspel i UEFA Champions League och samma år var han given på innermittfältet när Sverige blev U21-EM-mästare.

Under 2016 vann han sitt första SM-guld med Malmö FF och representerade Sverige i EM i Frankrike. 2017 försvarade MFF den allsvenska titeln, föreningens tjugonde SM-guld, och Lewicki noterades för spel i alla matcher utom en.

De två senaste säsongerna har han varit en viktig komponent i laget som tillhört toppen i Allsvenskan och kvalificerat sig för dubbla gruppspel i UEFA Europa League.

– Det är med stolthet och glädje som jag förlänger med laget i mitt hjärta. Jag har varit öppen för att skriva ett långt kontrakt och nu när det är klart känns det jätteskönt, säger Oscar Lewicki i ett pressmeddelande.

Sportresultat

Sport i dag