– Monica Vilhelmsdotter och Gert Lindqvist berättade för kommunens trafikingenjör Anette Bengtsson att de båda två är för att Storgatan blir en renodlad gågata
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Svedalas tidigare stadsarkitekt, förslagsställare angående Storgatans utformning, i samtal med gatuchef Johanna Andersson i samband med att kommunen tog emot invånarnas åsikter om Storgatan. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– Det har aldrig varit någon majoritet för en gågata i Svedala även om många äldre vill ha det. Jag tycker gångfartsgatan som den är i dag ger både tillgänglighet och säker miljö, säger Åke Karlsson, som drivit Icabutik och även är fastighetsägare vid Storgatan.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– Gör Storgatan till en vanlig gata för bilar med riktig trottoar och många parkeringsplatser. Och ta bort de stora träden längs gatan. De skymmer ju för dem som bor på andra våningen, tycker Ann-Christin Thorell.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Thomas Carlsson, närings- och turismutvecklare Svedala kommun, vet att många av handelsföreningens medlemmar vill att centrum är tillgängligt för bilister. Samtidigt har många med restaurangverksamheter sett positivt på försöket med sommargågata på en del av sträckan.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– Min uppfattning är att man inte kan ha kvar gångfartsområdet. Något måste göras eftersom gångtrafikanterna inte är fredande när de rör sig längs gatan där det körs för fort, säger Karin Gullberg, stadsarkitekt Svedala kommun.

Många åsikter om Storgatans framtid

SVEDALA Gågata eller inte? Enkelriktat? Och ska sommargågatan få återkomma nästa år?
Reglering av trafiken på och kring Storgatan i Svedala har diskuterats i många år. På måndagen var kommunen på plats för att samla in åsikter om en av Svedalas mest omdiskuterade gator.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Ska du fira jul hemma?

Loading ... Loading ...