Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar. Bilden är ett collage. Foto: TT

Lassgård och August i rollerna som Kim Walls föräldrar

tv-serie Pernilla August och Rolf Lassgård kommer att spela Kim Walls föräldrar i den danska tv-serien Efterforskningen.

Den danska miniserien, med originaltiteln Efterforskningen, skildrar utredningsarbetet i jakt på sanningen kring mordet på Kim Wall. Serien är skriven av Tobias Lindholm och följer utredningsledaren Jens Møllers och Köpenhamnspolisens arbete kring mordet.

De danska skådespelarna Søren Malling och Pilou Asbæk ses i rollerna som utredningsledare Jens Møller och åklagare Jakob Buch-Jepsen. Nu står det klart att det blir Pernilla August och Rolf Lassgård som spelar Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall, rapporterar danska digitalt.tv.

Både Kim Walls föräldrar och Jens Møller har varit delaktiga i skapandet av serien. Serien kommer att sändas i sex delar.