17-åring från Skurup gripen för Svedalarån

Svedala En 17-åring från Skurups kommun är misstänkt för rånförsöket mot en livsmedelsbutik på Långgatan i lördagskväll.
Nu pågår granskningen av kameraupptagningar för att identifiera hans två misstänkta medhjälpare som fortfarande är på fri fot.

Polisen ryckte ut på larmet klockan 19.34 i lördagskväll efter larm om att en livsmedelsbutik på Långgatan i Svedala utsatts för ett rån. Som Skånskan berättat tidigare ska tre misstänkta gärningspersoner varit inne i livsmedelsaffären och hotat butiksinnehavaren med något som liknade ett skjutvapen och krävt att få pengar. Vad som fått rånartrion att avbryta rånet är oklart, men samtliga ska ha lämnat lokalen utan några kontanter.
Flera polispatruller var på plats för att utreda händelsen. Till sin hjälp använde man sig av spårningshundar och en dryg halvtimme senare greps en av de tre misstänkta rånarna i Stadsparken, 300 meter bort.

– Just nu har vi bara den här killen, men vi går igenom övervakningsfilmen som finns liksom vi pratar med vittnen, säger Jan-Ingvar Nilsson, kommunpolis i Svedala.
Den misstänkte rånaren som är gripen är en 17-åring hemmahörande i Skurups kommun och just nu pågår arbetet med att utreda hans eventuella kopplingar till Svedala. 17-åringen ska dock förekomma i polisens register sedan tidigare.

– Han ska ha gripits med vad som antas vara en replica av ett vapen. Hans handskar har även beslagtagits, berättar Jan-Ingvar Nilsson.

Butiksinnehavaren och flera vittnen förhördes. Polismännen stannade också personer i närområdet för kontroll men är fortfarande intresserade av iakttagelser i anslutning till platsen i centrala Svedala på lördagskvällen.
Tidigare i år har sex andra rån skett Svedala. Fyra av dem genomfördes mot en livsmedelsbutik där en och samma gärningsperson, en 18-årig Svedalabo, kunde gripas och dömdes så sent som i september för dåden.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

  • Ja (61%, 262 Röster)
  • Nej (39%, 170 Röster)

Antal röster: 432

Loading ... Loading ...