ARLÖV 20191006 Polis och ambulans har larmats till ett flerfamiljshus i Arlöv utanför Malmö-. Polisen misstänker att ett grovt brott begåtts på platsen, men ger ingen övrig information. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
ARLÖV 20191006 Polis och ambulans har larmats till ett flerfamiljshus i Arlöv utanför Malmö-. Polisen misstänker att ett grovt brott begåtts på platsen, men ger ingen övrig information. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Misstänkt dubbelmord i bostadshus i Arlöv

Arlöv En förundersökning om dubbelmord har inletts sedan polisen påträffade ett äldre par avlidna i en bostad i ett flerfamiljshus i Arlöv på söndagskvällen.

– På grund av omständigheterna på platsen misstänker vi att de båda har mördats, sa Evelina Olsson, polisens presstalesperson på söndagskvällen.

Polisen fick in sådana uppgifter vid 14 tiden som gjorde att man skickade ett par patruller till ett flerbostadshus på Tågvirkesgatan i Arlöv, berättar Evelina Olsson för Skånskan.
Omständigheterna på platsen gör att polisen snart får misstankar om att ett grovt brott skett på adressen.
– Vi har flera resurser på plats, tekniker och utredare. Vi arbetar med dörrknackning och förhör, säger Evelina Olsson i ett tidigt skede.
Platsen spärrades av och en teknisk undersökning inleddes. Polisen var inledningsvis förtegen om vad som hänt på platsen.

Vid 18.30-tiden meddelade polisen att två avlidna personer påträffats på adressen. En förundersökning om dubbelmord har inletts.
– Det rör sig om ett äldre par och med tanke på omständigheterna på platsen misstänker vi att de båda har mördats, säger Evelina Olsson.
Polisen var kvar på platsen tills den tekniska undersökningen var genomförd.
– Vi är särskilt intresserade av vittnesuppgifter i Arlöv från lunchtid i dag.
– Har man sett eller hört någonting man har reagerat på får man gärna höra av sig till oss. Iakttagelser från andra tidspunkter är också intressanta, säger Evelina Olsson.

Enligt Expressen är paret i 70-årsåldern och har bott i flerfamiljshuset i området i västra Arlöv i några år.
Polisen skriver också på sin sida att anhöriga är underrättade om det misstänkta dubbelmordet.
Polisen hade på söndagskvällen ännu ingen misstänkt gärningsperson uppskriven i ärendet och ingen var heller gripen för det misstänkta grova brottet.

Dagens fråga

Har du rensat ut julen nu?

Loading ... Loading ...