Lars Volden vikarierade på bästa sätt för Oscar Alsenfelt i Redhawksmålet mot Linköping. Foto: Tommy Pedersen/TT/arkiv

Säker Volden tog Linköpings straffar

ISHOCKEY Malmö Redhawks fick med sig två bortapoäng hem från Linköping efter att Lars Volden bara släppt en enda puck förbi sig under ordinarie matchtid, förlängning och straffar. Slutresultat: 1-2.

– Skönt att ta båda puckarna. Vi krigade riktigt bra i dag och det var riktigt skönt att vi kunde vinna matchen till slut, sa en nöjd Lars Volden till C More efter att röken skingrats.
Han påpekade också att han inte känner sig som någon andramålvakt efter Oscar Alsenfelt.
– Nej, jag krigar på, konkurrerar med Oscar och försöker få så mycket speltid som möjligt, jag ser mig inte som tvåa, sa Volden.
Segern i straffläggningen var förstås inte bara Voldens förtjänst. Det var också ett resultat av två riktigt fina straffar från Redhawks, först av Konstantin Komarek och sedan av Johan Olofsson.

Segern var den andra raka på bortais för Redhawks som tidigare haft ett långvarigt bortakomplex.
Redan i den första perioden var det rödhökarna som tog tag i taktpinnen och satte prägel på matchen med aggressivt spel, högt tempo och mycket kampmoral.
Det gav utdelning efter tio minuters spel när Marcus Björk kunde trycka in 1-0 i numerärt överläge och så långt såg det riktigt bra ut för gästerna.
Men så drog Redhawks på sig två utvisningar i rask takt, Linköping fick avsluta perioden i spel fem mot tre och fem mot fyra och lyckades kvittera.
– Riktigt skönt att få in målet, jag har haft några lägen tidigare så nu känns det bra att den satt. Men sedan fick de powerplay och kunde ta kommandot, konstaterade Marcus Björk i periodpausen.

Den andra perioden slutade 0-0 men vanns av Linköping på poäng.
– Vi drog på oss dumma utvisningar och lät dem trycka ner oss. Mer disciplin i tredje perioden så ska vi nog kunna avgöra, sa Fredrik Händemark inför den sista akten i Linköping.
Något avgörande blev det emellertid inte i slutperioden. Redhawks höjde sig något och dominerade perioden ganska stort, men Jonas Gustavsson storspelade i hemmakassen. Dessutom fick Redhawks klara sig utan Frederik Storm som tvingades bryta matchen efter en smäll mot huvudet.
I förlängningen var båda lagen mycket avvaktande. Rödhökarna fick avsluta den i spel fyra mot tre, men Gustavsson var obeveklig och stod i vägen för den enda chansen.
I straffläggningen var det aldrig något snack. Redhawks gjorde mål på sina, Linköping missade.

Sportresultat

Sport i dag