Guillermo Molins ser fram emot klassikermötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg. Foto: TT

”AC” inte med i MFF-truppen

FOTBOLL Som väntat är skadade Anders Christiansen inte med i den trupp som MFF-tränaren Uwe Rösler tagit ut till söndagens match mot IFK Göteborg. Om Sören Rieks kan spela eller inte är fortfarande oklart.

Rösler har tagit ut en trupp på 21 spelare, som kommer att bantas till 18 under söndagen. Närmare besked än så ges inte avseende skadeläget utöver det faktum att ”AC” inte är tillgänglig.
Uwe Rösler förväntar sig en stor anstormning av IFK Göteborg i början av matchen:
– När man spelar torsdag–söndag så finns det risk att motståndarna kommer hit och är aggressiva och försöker störa oss i inledningen av matchen. Norrköping gjorde det mot oss för några veckor sedan. Därför måste vi starta matchen bra, precis som jag tycker att vi gjorde mot FCK, säger Rösler till MFF:s hemsida.

Han förväntar sig också ett Göteborg som är desperat efter poäng – men påpekar att samma gäller för MFF:
– Det här är deras sista chans att nå tredjeplatsen och för oss är det som en final.
Guillermo Molins, som fick göra ett inhopp mot FC Köpenhamn, ser fram emot utmaningen trots att det är få dagars vila mellan matcherna:
– Att få möta en gammal rival i en viktig match där vi måste plocka poäng – det är perfekt! Sedan är det Hammarby efter det. Det är bara stormatcher nu, det är så vi vill ha det, säger Guillermo Molins.
Han konstaterar också att det överlag blir en spännande och viktig fotbollssöndag.

Det är inte bara MFF som spelar om viktiga poäng utan äventoppkonkurrenterna Hammarby och Djurgården som möts.
– Hela dagen är viktig. Vi har en viktig match här hemma och våra konkurrenter spelar i Stockholm. Så i morgon kan vi få lite mer klarhet i tabellen. Även om vi inte har det i våra egna händer så känns det lite så. Om vi vinner resten av våra matcher så tror jag det kommer att räcka långt.
Matchstart söndag 17.30.

Sportresultat

Sport i dag