Foto: Fredrik Sandberg / TT

”Politiker som går att lita på?”

Insändare

Gör din röst hörd

Kommentera gärna insändaren under texten eller skriv ett eget inlägg. Tänk på att debattartiklar ska vara undertecknade med namn och får vara max 2 000 tecken.

Mejla din lokala insändare till debatt@skd.se.

Signaturen Gräsrötterna efterlyser ett nytt gräsrotsparti med anledning av nedläggningen av Blentarpsgårdens nedläggning:

”Kommunfullmäktige i Sjöbo har nyligen spikat budgeten 2020 och den styrande minoriteten har bestämt sig för att lägga ner det särskilda boendet på Blentarpsgården. Detta boende har funnits sedan Sven-Olles tid och varit till stor glädje för byborna. Alla partier utom KD och SD var med på noterna för att försämra för de sjuka och äldre i Blentarp. Detta har skapat stor bestörtning hos såväl de boende, anhöriga, personal som byborna.

Att Moderaterna sa nej är naturligt då man ser Sjöbo som den stora centralorten i kommunen och vill centralisera allting dit. Det märkliga är att av kommunens 19 100 invånare bor endast 8 000 i Sjöbo tätort (enligt kommunfakta på kommunens hemsida), det vill säga majoriteten 11 100 personer bor utanför och tillhör byarna. Det borde ha lett till eftertanke för de styrande, men icke sa Nicke. Att C sa nej är inte märkligt då man helt tappat kontakten med verkligheten utanför tätorten och struntar i byarna, trots att man säger sig företräda dessa med paroller som närproducerat och lokalt. Men det gäller uppenbarligen inte inom vård och omsorg i vår kommun. Vart är C på väg som landsbygdsparti? Både L och MP följde med sina alliansvänner och valde att visa att de sjuka och äldre betyder ingenting. Att S och V sa nej är ännu mer häpnadsväckande, då man lovar god äldrevård och välfärd till alla invånare i kommunen, men parollerna ekar tomt för oss som bor i och runt byarna utanför Sjöbo tätort.

Tänk att så många politiker i kommunfullmäktige kan missunna de sjuka och äldre på Blentarpsgården att inte få den frid och ro de behöver i livets slutskede. Nu ska de fraktas till Sjöbo och tryckas in på antingen Björkbacken eller Ängsgården i en besvärlig flyttsituation, som skapar ännu mer frustration, stress och ångest. Vi tror bara det är Sjöbopolitiker som kan hitta på något så här tokigt och inte vanligt folk med hedern i behåll. Ett nytt gräsrotsparti borde se dagens ljus i Sjöbo kommun till nästa val 2022.”

 

Gör din röst hörd

Kommentera gärna insändaren under texten eller skriv ett eget inlägg. Tänk på att debattartiklar ska vara undertecknade med namn och får vara max 2 000 tecken.

Mejla din lokala insändare till debatt@skd.se.

Dagens fråga

Har du rensat ut julen nu?

Loading ... Loading ...