Polisens kriminaltekniker på plats vid en bostad utanför Staffanstorp efter att en kvinna hittats död under natten till tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
En man är anhållen misstänkt för mord på en kvinna i en bostad utanför Staffanstorp. Foto: Marianne Pernbro
En man är anhållen misstänkt för mord på en kvinna i en bostad utanför Staffanstorp. Foto: Marianne Pernbro

Misstänkt mördare var nyss släppt av polisen

Staffanstorp En man i 45-årsåldern har anhållits för mord på en kvinna i en bostad utanför Staffanstorp.
Den misstänkte mannen var nyss släppt av polisen efter att ha gripits som misstänkt för att ha misshandlat samma kvinna i helgen.

Polis och ambulans larmades till en bostad utanför Staffanstorp 03:01 natten mot tisdag. I bostaden anträffar de en avliden kvinna i 40-årsåldern. Omständigheterna gör att man misstänker att kvinnan bragts om livet.

– Kort därefter grips en man född 1973 misstänkt för mord och han anhålls sedan under morgonen, säger Katarina Rusin, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Polisen är under morgonen mycket återhållsamma med information i ärendet. Klart är att den misstänkte mannen var på platsen när polisen kom dit.
– De har en form av relation men hur den ser ut vill jag inte gå in på och jag kan inte heller gå in på omständigheterna kring mordet.

Man vill inte heller gå in på vem det var som slog larm till polisen eller hur det larmet såg ut.

Brottsplatsen var på tisdagsmorgonen avspärrad  och det pågår inledande utredningsåtgärder som förhör och brottsplatsundersökning.

I helgen greps och anhölls en man född samma år som den nu misstänkte gärningsmannen misstänkt för att ha misshandlat en kvinna född samma år som den nu mördade kvinnan i Uppåkra-trakten utanför Staffanstorp. Enligt uppgifter till tidningen ska det röra sig om samma personer.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det, säger Katarina Rusin.

Kammaråklagare Mathias Larsson är mycket återhållsam när det gäller uppgifter om det misstänkta mordet.

– En kvinna har påträffats död inomhus på en adress utanför Staffanstorp. Omständigheterna är sådana att man kan misstänka mord. En man sitter anhållen, mer kan jag inte säga i nuläget, säger han till tidningen.

Har mannen gjort något erkännande?

– Jag kan inte svara på vad han sagt.

Nu pågår arbete med teknisk undersökning och förhör ska hållas.

Kammaråklagare Mathias Larsson bekräftar att den för mord misstänkte mannen så sent som på måndagen satt anhållen.

– Man gjorde på måndagen bedömningen att det inte fanns skäl nog för fortsatt frihetsberövande och mannen släpptes. Vi kommer naturligtvis att titta på detta och även på historiken mellan mannen och kvinnan i den fortsatta utredningen, säger Mathias Larsson.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

  • Ja (61%, 262 Röster)
  • Nej (39%, 170 Röster)

Antal röster: 432

Loading ... Loading ...