En partiledare och en centerpartist

Stefan Löfvens plötsliga regeringsombildning efter Annika Strandhälls avgång knuffar Ardalan Shekarabi sidledes som hennes ersättare. Det råder delade meningar kring om det är en befodran eller ej. Förmodligen får det ses som en mer framskjuten position än doldisposten som civilminister. Shekarabi är en av de få statsråd i regeringen Löfven som ökar i förtroende hos väljarna, förmodligen för att han varit ”publik” på senare tid, bland annat med kritik mot spelbolag. Han får genom ministerpostbytet ytterligare möjlighet till exponering. Han har väckt uppmärksamhet genom ett Facebookinlägg som många tolkade som en programförklaring för en framtida partiledarkandidatur. Shekarabi har på klassiskt socialdemokratiskt vis förnekat att det skulle innebära att han har blicken på partiledarskapet. Han kan absolut mena det, även om ett socialdemokratiskt nej till partiordförandeposten ofta är ett ja.
Lena Micko är en gammal räv i kommunpolitiken som inte lär överraska någon som val för den här posten. Snarare kan man undra varför inte Micko fått en tung post tidigare. Hennes anförande på presskonferensen hade kunnat hållas i talarstolen på Centerstämman under landsbygdspunkten utan att någon hade reagerat. Den utnämningen och hennes önskemål på vad hon vill åstadkomma på posten lär inte skapa någon konflikt med samarbetspartiet Centern.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

  • Ja (61%, 262 Röster)
  • Nej (39%, 170 Röster)

Antal röster: 432

Loading ... Loading ...