Ester Blenda!. Foto: Claes hall

Ester Blenda kvar på Skarhult 2020

Årets utställning på Skarhults slott om den svenska journalisten, författaren och äventyrerskan om Ester Blenda Nordström har lockat över 35 000 besökare. Nu är det klart att den blir kvar även under 2020.

Utställningen Ester Blenda! har gjorts av producent Alexandra von Schwerin i samarbete med författaren Fatima Bremmer och filmregissören Anna Hylander.
– Vi är alldeles tagna av det enorma intresse som finns för Ester Blenda Nordström. Det råder Ester Blenda-feber och besökare har tagit sig till Skarhult från hela landet. Stor draghjälp är förstås Fatima Bremmers bok Ett jävla solsken som nu sålt i 200 000 exemplar. Publiken vill veta mer om denna magnetiska och mångfacetterade person och här får besökarna botanisera bland Ester Blendas kärleksbrev, fotografier, böcker och andra personliga föremål, säger Alexandra von Schwerin i ett pressmeddelande.

Sista dag för Ester Blenda! denna säsong är söndag 29 september. 2020 öppnar utställningen 23 maj och pågår till och med 27 september.

Dagens fråga

Är du rädd för att flyga?

Loading ... Loading ...