Foto: TT/Arkiv

Se jordbrukets värde!

INSÄNDARE

Gör din röst hörd
Kommentera gärna insändaren under texten eller skriv ett eget inlägg.

Tänk på att debattartiklar ska vara undertecknade med namn och får vara max 3 500 tecken.

Mejla din lokala insändare till

debatt@skd.se

Det är dags för M och SD att inse hur viktig jordbruksmarken är för Staffanstorp!
Våra åkrar är inte bara en tillgång i balansräkningen eller fina på valaffischer – det är unik verksamhetsmark med Sveriges allra bästa förutsättningar för de företagare som aktivt producerar den mat vi alla är beroende av!
En ny översiktsplan för Staffanstorp är ute på samråd, och alla invånare kan lämna in sina åsikter innan 4 oktober. Ett vägval för kommunen är hur jordbruksmarken ska värderas. Marken är ju nödvändig för svenskt oberoende genom tillgång till närodlad mat från lokala företagare, men kommunen tycks betrakta marken som fri att omvandla till industrimark.
Den nya översiktsplanen gör anspråk på mer jordbruksmark än i tidigare version, inte mindre, om vi räknar med den fördjupade översiktsplanen för ”Flackarp-Höjebromölla”. På en jordbruksyta stor som Hjärup, utmed Höje å, vill Staffanstorp bygga ”urbana byar” och köpcentrum. Tätt? Glesare än Hjärup. Nära kollektivtrafik? Inte särskilt; tågstationen har flyttat längre in i Lund och det lär inte bli någon superbuss via Knästorp. Planen förstör potentialen för matproduktion där – för alltid! En ohållbar plan med ohållbar tillväxt!
Det är positivt att företag vill komma till Staffanstorp, men glöm inte de som redan finns här och använder marken till det den är bäst lämpad för; att ge oss den närodlade mat vi vill ha!

Gör din röst hörd
Kommentera gärna insändaren under texten eller skriv ett eget inlägg.

Tänk på att debattartiklar ska vara undertecknade med namn och får vara max 3 500 tecken.

Mejla din lokala insändare till

debatt@skd.se

Dagens fråga

Är det för tidigt att dricka julmust?

Visa resultat

Loading ... Loading ...