Korsningen Djäknegatan och Stora Nygatan byggs om under en vecka och är helt stängd för trafik. Foto: Stefan Persson

Vältrafikerad korsning byggs om

MALMÖ En av Malmös mest trafikerade korsningar kommer att vara helt avstängd under en veckas tid.
Nu uppmanar Malmö stad bilister att välja annan väg för att undvika trafikkaos.

Det är korsningen Djäknegatan och Stora Nygatan som från måndag morgon är helt stängd för trafik. Anledningen till avstängningen är att man ska lägga ner ett nät i korsningen i syfte att vägbanan ska hålla bättre.
Ombyggnaden påverkar inte bara bil- och cykeltrafiken. Även Malmös stadsbussar berörs eftersom Djäkegatan är en gata med mycket kollektivtrafik.
Malmö stad rekommenderar alla resenärer att vara ute i extra god tid eftersom ombyggnaden inte bara påverkar trafiken i korsningen utan även på större gator i närheten eftersom bussarna måste hitta andra körvägar.
” Räkna med längre restid då detta arbete påverkar flera gator i och inte bara i det område där arbetet utförs. Planera din resa i god tid. skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

Under veckan måste all trafik som ska till Djäknegatan istället köra in från Östergatan eller Rundelsgatan och Kalendegatan kommer att regleras om till en genomfartgatan under ombyggnadsperioden.
Även veckan pågår även asfalteringsarbeten på Mäster Nilsgatan mellan Östergatan och Rundelsgatan. Där kommer dock gatan att vara öppen för trafik.

Dagens fråga

I går var första dagen med danska gränskontroller. Tror du att de blir ett problem?

Loading ... Loading ...