Eslöv

Last­bil vände på tomt – an­mäls

Eslöv
Eslöv Lö­be­röd En mark­ä­ga­re har an­mält att en last­bil ska kört in på dennes tomt un­der fre­dagen mitt på dagen.
PREMIUM

En mark­ä­ga­re har an­mält att en last­bil ska kört in på dennes tomt un­der fre­dagen mitt på dagen.

Last­bilen ska ha be­hövt vända och fö­ra­ren an­vände tomten som vänd­plats.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Böter för takarbete utan fallskydd

Eslöv
FLYINGE Ett byggföretag med säte i Litauen ska betala 45 700 kronor i sanktionsavgift efter att ha tummat på säkerheten för sina anställda.

Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion på en byggarbetsplats på en adress i Flyinge hösten 2019. Tre personer utförde arbete på taket och det fanns risk för fall. Fallskyddet var bristfälligt, det fanns endast ställning på en av gavlarna till huset.

Därmed har företaget brutit mot de föreskrifter som gäller, anser Arbetsmiljöverket som beslutat att förelägga företaget att betala en avgift på 47 500 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Många orter i Eslöv ligger i riskzonen för spår

Eslöv
ESLÖV Örtofta, Remmarlöv, Gårdstånga, Borlunda, Stockamöllan , Kastberga, Billinge, Gullarp, Östra Asmundtorp, Öslöv, Gryby, Kasterga och Stehag är alla orter som kan beröras beroende på hur höghastighetsspåren dras.

Det handlar inte om att det blir några fördelar om spåren hamnar nära ens ort. Tågen dras genom orterna, men närmaste station ligger i Lund.

Snabbtågen kommer att susa igenom i 320 ett antal gånger varje dygn. Det behövs stora skyddsavstånd åt alla håll.

Vilket av stationslägena i Hässleholm det blir, Hässleholm C eller Finja, spelar ingen roll alls för hur dragningen blir genom Eslöv.

Det finns även två stationslägen i Lund, ett vid centralstationen och ett vid köpcentret Nova som heter Lund Pilsåker. Det påverkar mer, som Skånskan tidigare berättat.

Det finns två alternativ att dra den nya järnvägen förbi tätorten Eslöv antingen väster om eller öster om.

Om man väljer väster om Eslöv ligger de västligaste alternativen i söder inom Kävlinge kommun. Ett av alternativen finns i Eslöv och det ligger mellan Lilla Harrie och Örtofta.

I den västra korridoren passeras sedan Remmarlöv, antingen i väster eller öster. Trafikverket tänker undvika kyrkan och byn.

Alla västliga alternativ passerar också en punkt vid Gullarp-Östra Asmundtorp. Godsen är fredade i Trafikverkets planering och man kan därför inte gå så nära Trollenäs och Trolleholms gods.

Samtliga västliga vägar går nära Eslöv där kommunen har tänkt att bygga, de västligaste alternativen väldigt nära Eslöv.

Norrut kan man passera Stockamöllan till vänster och då passeras en del tysta områden vid Långaröd, där det i och för sig inte bor så mycket folk. Sedan passeras Stockamöllan och Billinge 100-talet meter väster om Gunnaröds gård.

Läggs spåren öster om Stockamöllan följs väg 113 norrut vid Öslöv, Orrahus och passerar sedan öster om Rönneholms gods och mossen som finns där.

– Vi ska ha en dialog om sträckningarna med Höörs kommun i veckan, och i nästa vecka med Lund och Kävlinge så att vi får klart för oss vad som händer sedan på andra sidan kommungränsen, sade Magnus Månsson.

Om alternativt blir att dra nya stambanan öster om Eslöv finns en mycket smal passage som gör det möjligt att dra spåren kloss intill öster om Örtofta sockerbruk och rakt över fågeldammarna där.

Alternativet är att följa E22 norrut från Lund och sedan svänga vänster efter Gårdstånga och fortsätter norrut.

Borlunda passeras antingen i väster eller öster. Klubbhuset på Ellinge golfbana vill man undvika, som Magnus Månsson tolkar det, men själva golfbanan finns med i utredningsområdet på båda sidor restaurangen.

Sträckningen passerar sedan Gryby samhälle med skog, stigar och strövområden och Kastberga. Vid Stehag passerar nya höghastighetsjärnvägen i detta alternativ över stambanan

Trafikverket har hittat två tänkbara men mycket smala korridorer väster om Stehag. En finns strax bakom Kärrstorps by, den andra mycket nära Stehag, bakom Kullebo sjukhem och väster om Ringsjöverket.

Genom Gyaskogen upp genom Hassle och sedan blir den östliga passagen genom Rönneholm.

Eslövs tjänstemän har som mål att vara klara med sin analys februari, sedan ska politikerna tycka till.

Om allt går som på räls kan remissvaret från Eslöv beslutas av kommunstyrelsen 3 mars. Om något är oklart då kan beslutet delegeras till kommunstyrelsens arbetsutskott.

Fjärde samrådet, då lokaliseringsfasen är över, blir åren 2022-23. Då presenteras två eller tre trafikförslag som rangordnas. Dessa ska alla kommuner samt länsstyrelsen stå bakom är det tänkt.

Sedan blir det tillåtelsebeslut från regeringen och efter det nästa skede som är själva byggandet. Byggstart kan bli 2027-29.

Eslöv

Snabbtåg hot mot golfbanan

Så här fint såg det ut på Eslövs GK i somras när Skånskan gjorde reportage om golfboomen som en följd av pandemin. Nu hotas banan av en höghastighetsjärnväg som finns i utredningsområdet över de 18 fina golfhålen.
Foto: Axel Hilleskog
Eslöv
ESLÖV Den nya höghastighetsjärnvägen Malmö-Stockholm kommer att gå så nära tätorten att den antingen sätter stopp för Eslövs stads utbyggnad västerut eller österut. Även delar av Ellinge golfbana hotas av att få järnvägsräls över sig - även om golfrestaurangen tycks vara fredad.

Det framkom när ansvarige tjänstemannen, utvecklingsstrategen Magnus Månsson, informerade vid Eslövs digitala kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Skånskan var på tisdagen i kontakt med Eslövs GK:s klubbchef Johan Hjertberg samt ordföranden Peter Sandell, men de ville studera läget någon dag innan de uttalar sig.

Klubben arrenderar marken av Mikael Wehtje på Ellinge gods. Enligt sträckningsalternativen kan området runt klubbhuset beröras om höghastighetsbanan dras öster om Eslöv.

– Som att välja mellan pest eller kolera, kommenterade kommunfullmäktiges ordförande Lena Emilsson (S) alternativen efter dragningen.

Närmaste tiden ska Eslövs kommuns tjänstemän ha träffar med grannkommunerna och med markägare och lantbrukare som kan komma att beröras av sträckningar.

Det brinner i knutarna. Trafikverket har gett uppskov till 30 mars med Eslövs kommuns svar. Längre tid får man inte.

– Det är en väldigt kort process för samrådet. Det är viktigt att vi får en god förankring inom politiken. Vi märker en oro hos folk och den delar vi politiker.Detta är en oerhört viktig fråga för Eslöv, och vi behöver få en bra och objektiv utredning. sade Johan Andersson (S).

Madeleine Atlas, C, uttryckte att många människor är väldigt oroliga över hur de kommer att beröras av tågen eller ljuden från dem.

Samuel Estenlund, KD, förklarade att han också märkt att många är oroliga och frågade vilka synpunkter som är värdefulla att lämna in. Svaret från Magnus Månsson blev att man ska beskriva hur nya stambanan kommer att påverka.

Lars Holmström, V, undrade över om det finns alternativ där tågen går på broar genom landskapet.

Enligt Magnus Månsson har man försökt men som det ser ut idag måste man utgå från att samtliga korridorer blir marklagda

–Landbroar blir mycket dyrare. Trafikverket säger att höjdlägen kan bli aktuella först senare. Vi säger att det är avgörande för hur vi vill att korridorerna ska gå.

Månsson var inbjuden för att prata om förutsättningarna, om var man är i processen och hur Eslövs kommun tänker gå vidare efter att Trafikverket i förra veckan presenterat de tänkbara sträckningarna för snabbtågbanan.

Magnus Månsson betonade att projektet redan är beslutat, och att man befinner sig i samråd tre, som är det första där man kan se olika sträckningar genom landskapet, och där markägarna kan se att järnvägen riskerar att dras över just deras mark.

– Trafikverket vill nu att vi ska ta ställning till de olika sträckningsförslagen. Vi vill göra det, men det är en komplicerad fråga.

Magnus Månsson rekommenderade alla som vill tycka till att nå samrådshandlingarna från Eslövs kommuns hemsida.

Han tyckte det var bra att sträckningsförslagen genom Eslöv smalnat av.

– Det har hela tiden varit ett problem med ett väldigt stort utredningsområde som täckt in i princip hela Eslövs kommun. Det är positivt att det minskat men gör det inte lättare, utan ökar kompliciteten.

Analysarbetet kring dragningsförslagen har varit igång i stadshuset sedan i julas. Kommunen fick Trafikverkets tänkbara sträckningar redan då.

– Nu försöker vi få så bra bild som möjligt för att förstå vad det innebär. Vi tar fram en mängd analyser och ska se påverkan ur alla möjliga aspekter. En del ställningstaganden har vi redan gjort under processen, sade Magnus Månsson.

Eslöv

Slängde hushållssopor utomhus

Eslöv
ESLÖV
PREMIUM

Eslövs kommun och en underentreprenör som sköter markservice har polisanmält att någon slängt hushållsavfall vid vägkanten på Gustavslundsvägen i Eslöv någon gång mellan 22 och 23 januari.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Köpte kamera – fick den inte

Eslöv
ESLÖV
PREMIUM

En Eslövsbo har polisanmält att han utsatts för ett bedrägeri på Blocket. Den 21 december swishade han 3 640 kronor för en kamera men han har ännu inte fått den. Säljaren påstår sig ha skickat paketet men köparen har inte fått något.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinowings

Därför är casino utan registrering så populärt

Casinowings Sverige är ett land som oftast befinner sig långt fram inom utveckling och teknik. Det syns bland annat inom svenska finanssektorn där vi är vana vid både BankID och Swish, vilket många andra länder inom Europa än idag saknar. En annan bransch där vi också är ledande inom utveckling är casinobranschen.

Sverige må vara ett litet land sett till befolkning men trots det har flera av världens största och framgångsrika casinon utvecklats av just svenskar. Betsson och Kindred Group (som äger bland annat Unibet) är två av dessa. Även under nutid bidrar Sverige till flera olika innovativa lösningar som hela casinobranschen kan dra nytta av. En av dessa är det snabbväxande företaget Trustly.

Trustly grundades år 2009 som en betalningslösning för, först och främst, e-handlare. Nu är Trustly ett företag med över 200 anställda och med kunder över hela Europa. Där är casinospelare en viktig del av kunddatabasen, vilket de har deras användarvänliga verktyg Pay N Play att tacka för.

Identifiera dig direkt med BankID

Pay N Play är ett verktyg som tillåter casinospelare att göra en insättning från sin internetbank, utan att behöva registrera sig hos casinot. Det är också därifrån det populära uttrycket “casino utan registrering” kom till liv. Under de senaste månaderna har trenden ökat och du kan idag jämföra vilka av alla casinon som erbjuder registreringsfritt spelande på casinowings.se/casino-utan-konto.

Alla casinon behöver enligt lag identifiera sina spelare och innan Pay N Play lanserades var detta en knepig detalj för både spelaren och casinot. Detta sköttes helt och hållet manuellt genom att spelaren behövde skicka kopior av legitimation, räkningar eller lönespecifikation. Det fanns inga genvägar.

Tack vare att Pay N Play använder sig av BankID så kan alla spelare identifiera sig direkt med BankID eller Mobilt BankID. På det här sättet återfår casinot kontroll över identifieringen dag ett och hela den manuella processen kan försvinna delvis, eller oftast till och med helt.

Uttag inom 5 minuter

En annan fördel med den här innovativa tekniken är uttagen. Flera undersökningar bland casinospelare har under flera år visat att snabba uttag är ett av de allra största önskemålen när man spelar på ett casino. Vilket länge har varit omöjligt på grund av den långa manuella arbetsinsatsen som behövdes vid varje uttag. Bara för något år sedan var det vanligt att ett uttag, oavsett storlek, tog upp till två arbetsdagar att synas på bankkontot.

Den smarta kopplingen mellan Pay N Play, BankID och spelarens internetbank tillåter inte bara spelaren göra en insättning direkt utan det möjliggör även snabba uttag på samma sätt. Spelaren behöver bara ange en summa och identifiera sig med BankID, så finns vinsten på spelarens bankkonto oftast inom fem minuter. Lika säkert och snabbt, oavsett tid på dygnet.

Eslöv

Kastar skräp i trädgården

Eslöv
ESLÖV
PREMIUM

En bostadsinnehavare på Gårdsåkra har polisanmält att någon kastat in skräp i hennes trädgård tre gånger på två veckor. Det rör sig om stenar, spraybrukar och glasflaskor. Det går en gångstig intill huset och föremålen har kastats in därifrån. Polisanmälan är rubricerad som ofredande.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Ungdomstjänst för sex med 13-åring

17-åringen döms för sexutnyttjande av minderårig istället för våldtäkt av barn.
Foto: Johan Nilsson/TT
Eslöv
ESLÖV En 17-åring som bor i Eslövs kommun döms av Lunds tingsrätt till ungdomstjänst i 20 timmar för sexuellt utnyttjande av en minderårig flicka.
Pojken åtalades i december för våldtäkt av barn men rätten går på en mycket mildare linje även om han också döms att betala 11 000 kronor i skadestånd.

Händelsen som ledde till åtalet ägde rum i 17-åringens bostad i Eslöv i januari 2019, då han var 16 år och hon 13 år.

I åtalet anklagades 17-åringen för att ha tafsat på henne och även genomfört ett samlag.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Budgeten höll för nya gymnasiet

Carl Engström-skolan är hittills en succé med gott om elever och planer på utökning i framtiden. Dessutom höll budgeten för bygget.
Eslöv
ESLÖV Stora byggprojekt där notan skenar – det är ingen ovanlighet. Men när det gäller bygget av nya Carl Engström-skolan och ombyggnaden av Salliushuset höll budgeten.

Kommunen budgeterade för 228 miljoner kronor för hela satsningen. När slutredovisningen nu gjorts visar miniräknaren att den verkliga notan hamnade på 223 miljoner.

Fem miljoner tillgodo alltså, vilket är enligt plan eftersom de pengarna behövs till den avslutande fasen i projektet - utemiljön vid skoltorget.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL