M-ledaren röstar för Regeringens förslag

Inrikes Moderaterna kommer att rösta för regeringens lista på åtgärder mot den grova brottsligheten i landet, meddelar Ulf Kristersson på sin Instagram under söndagskvällen.

På lördagen utlyste regeringen en pressträff där en lista med 34 åtgärder för få bukt på gängkriminaliteten i Sverige presenterades.

Ett par timmar innan pressträffen hade oppositionspartierna M, L och KD meddelat att de drar sig ur samtalen med regeringen. Sverigedemokraterna hade inte bjudits in att delta.

Vid klockan 19 på söndagen meddelade Moderaternas partiledare via ett inlägg på sin Instagram att partiet kommer ställa sig bakom regeringens förslag.

– De punkter som regeringen presenterade  i går kommer vi – om de verkligen läggs på riksdagens bord som skarpa förslag – att rösta för, skriver Ulf Kristersson i inlägget.

Han tillägger dock att regeringens förslag inte räcker för att knäcka gängkriminaliteten, utan att ”det behövs så mycket mer”.

Han presenterar några av de förslag som regeringen valt att inte gå vidare med, men som hans egna parti och andra menar är nödvändiga.

Förslag som att öka polisens löner, straffördubbling för gängkriminella och införandet av visitationszoner är några av de som finns med på partiledarens lista.

Senare på söndagen, vid klockan 21, möts Socialdemokraterna och Moderaterna i en debatt angående kampen mot kriminaliteten. Debatten sänds i SVTs program Agenda.

 

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...