Treårige Shawn Olsson tar täten i sambaparaden på Lilla Fiskaregatan.
Shawn Olsson charmade alla med sin rytm och sina danssteg.
Showgruppen från dansskolan New York dance gjorde många stopp på Lilla Fiskaregatan.
Mikaela Olsson leder showgruppen.
Kulturnatten bjöd på många framträdanden under lördagen.
Samband stod för det rytmiska inslaget i sambaparaden.
Maria Dahmén började spela bastrumma i somras.
Ann-Christine Svensson och Eva Moberg tar varsin korv på Stortorget innan det är dags att titta runt bland aktiviteterna.
Lerbäcksskolans musikprofil underhåller på Stortorget.
Många lockades ut i det fina vädret.

Sambaparad genom centrum

LUND Trots sin ringa ålder har treårige Shawn Olsson redan hunnit med flera framträdanden med dansskolan New York dance. På lördagen charmade han alla när han var med i sambaparaden längs med Lilla Fiskaregatan.

Sambatåget startade vid Bantorget och gick fram till Stortorget. I täten dansade showgruppen från dansskolan New York dance. Den leds av Mikaela Olsson som är mamma till Shawn.
– Jag har dansat med honom när han låg i magen. Han var inte gammal när han var med i en show första gången, berättar hon.
– Han tycker det är jätteroligt.
Iförd napp, keps och lediga kläder gjorde han en bejublad insats i tåget. Då och då fick mamma lyfta in honom igen. Paraden varade en bra stund men treåringen fortsatte med stort tålamod även om han då och då gjorde ett litet avbrott för att peka på något som han sett längs gatan.
Mikaela Olsson gick baklänges längs med Lilla Fiskaregatan för att kunna leda gruppen och sonen.
Det blev en fartfylld sambaparad längs med gatan. För de taktfasta tonerna svarade gruppen Samband som driver både sambaskola och slagverkstad. Den kallar sig även Ritmos Brasilieros made in Lund och har funnits i dryga tre år.
– Jag har bara varit med sedan i somras, berättar Maria Dahmén. Många på jobbet pratade om att de spelade i en sambagrupp och det tyckte jag lät kul. I Malmö fanns det inte plats och då hittade jag den här i Lund i stället.
Maria Dahmén spelar på en bastrumma som heter surdo. Den sitter fastspänd runt midjan.
– Jag har spelat piano för väldigt många år sedan. Annars har jag ingen erfarenhet av instrument och de behövs inte.
– Det här är jätteroligt. I somras var jag även med på en festival i Köpenhamn.
Lunds Kulturnatt äger i år rum för 34:e året i rad. Det finns 400 olika aktiviteter att välja bland och många fortsatte hela kvällen.
Den soliga lördagen bidrog säkert till att extra många besökare lockades ut. Två av dem var Eva Moberg och Ann-Christine Svensson som åt var sin korv på Stortorget.
– Vi får se vad det blir, konstaterar Eva Moberg. Jag har tagit ett program och vet inte riktigt vad vi ska kolla in för något.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du blivit strandsatt vid något tågstopp i år?

  • Nej (65%, 388 Röster)
  • Ja (35%, 209 Röster)

Antal röster: 597

Loading ... Loading ...