Redhawks körde över Luleå i arenan

ISHOCKEY Malmö Redhawks har på lördagskvällen lekstuga med Luleå och tog säsongens första seger via 4–1 i arenan.

Ledningsmålet kom i power play i den första perioden genom Konstantin Komarek, som därmed har nätat i tre raka matcher.
– Vi har jobbat hårt på att få till våra power play-formationer under försäsongen, och det känns jättebra att de fungerar redan nu, säger Komarek i den första periodpausen.
Ett energifyllt hemmagäng var rejält taggade att visa upp sig inför sin publik, och man vann skottstatistiken med förkrossande 11–3 de första tjugo minuterna.

Ändå var poängkungen från Österrike, Konstantin Komarek, inte helt nöjd:
– Det är helt klart ett steg i rätt riktning för oss, men vi är fortfarande för slarviga i passningsspelet.
Redhawks fortsatte att trumma på i den andra perioden. Först gjorde Frederik Storm 2–0, och sedan styrde Lars Bryggman in hemmalagets tredje mål för den här aftonen.
Bakom båda målen låg Fredrik Händemark, lagkaptenen klev fram när det som bäst behövdes och var en av de bärande spelarna, när Redhawks tog en välkommen trepoängare.
Det fjärde målet satte kämpen Emil Sylvegård i slutminuterna, innan Luleå till slut fick till en reduceringspuck i Redhawkskassen.

I målet stod, som så ofta, en storspelande Oscar Alsenfelt, som alltså inte fick hålla nollan.
Nu väntar närmast en bortamatch i Karlstad mot Färjestads BK för Malmölaget, innan det är dags för en ny lördagsmatch i arenan. Då väntar Örebro, och kanske en bättre publiksiffra än 5 075 betalande, som det var mot Luleå.

Sportresultat

Sport i dag