Måstematch för MFF i Borås

FOTBOLL På söndagen väntar en måstematch för MFF. Om laget vill hänga med i guldracet är det bara seger som räknas för Di Blåe.

Tabellnian IF Elfsborg står för motståndet (avsparkstid 17.30). Eftersom MFF hade match så sent som i torsdags i Europa Leagues gruppspel i Kiev, så lär tränaren Uwe Rösler rotera en hel del i startelvan.
Vänsterbacksveteranen Behrang Safari vilas helt och stannar kvar hemma i Skåne. Lagkaptenen Markus Rosenberg är visserligen med i truppen, men han lär inte heller spela från start på den slitsamma plastmattan på Borås arena.

Så här sa Uwe Rösler efter lördagens matchförberedande träning på Stadionområdet:
– Vi känner till Elfsborg väl. Det är finalkaraktär på matchen i morgon, och vi behöver få med oss ett positivt resultat. I hemmamatchen här på Stadion gjorde Elfsborg det väldigt bra fram till att de fick en spelare utvisad. Vi hade det tufft under den första halvtimmen, men lyckades vinna,

MFF kommer till spel med två raka allsvenska segrar i bagaget, Kalmar FF (5–0) och IFK Norrkööping (1–0).
På torsdag kväll väntar sedan en av höstens stora publikmatcher, Skånederbyt hemma på Stadion mot Olof Mellberg-tränade Helsingborgs IF. Till den matchen var det 19 898 biljetter sålda på lördagseftermiddagen.
Det kan alltså bli fullt hus om MFF på söndagen först besegrar Elfsborg.

MFF-truppen mot Elfsborg:
Johan Dahlin, Eric Larsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Jo Inge Berget, Romain Gall, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Arnor Traustason, Markus Antonsson, Guillermo Molins, Dusan Melicharek, Rasmus Bengtsson, Felix Beijmo, Bonke Innocent, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Markus Rosenberg, Tim Prica, Amel Mujanic.
Totalt är det 20 spelare som åker med till Borås. Två av dem ska bort under matchdagen.

Sportresultat

Sport i dag