”I dag spelar vi som ett lag”

Ishockey Efter två förluster kom till slut en förlösande seger för Redhawks i SHL.
– I dag spelar vi som ett lag, där alla sliter för varandra, säger lagkapten Fredrik Händemark.

Malmökaptenen bidrog starkt till den solklara hemmasegern med 4-1 mot Luleå genom att ligga bakom både Frederik Storm och Lars Bryggmans mål i den andra perioden.

– Det var skönt att vi fick en trygg ledning att spela på. Det här var ett steg i rätt riktning för oss, tycker Händemark.

Vad är det som ni gör bättre jämfört med tidigare?

– Vi är mer kompakta, vi blir inte lika långa mellan lagdelarna, och vårdar pucken bättre. Allt det gör sammantaget att vi kan spela mer anfallshockey.

– Alla spelarna visar att de vill vara delaktiga, och vi kan hålla ihop lagdelarna.

Fredrik Händemark har nu svarat för poäng i samtliga tre matcher hittills i SHL-säsongens upptakt, och han ser ut att gå mot en ny, stark säsong i Redhawkströjan.

Det har snackats om att Malmö saknar en uttalad förstaline att matcha, till skillnad mot konkurrenterna.

Känslan är ändå att den spelskicklige Fredrik Händemark, tillsammans med grovjobbaren Lars Bryggman och den danske artisten Frederik Storm, kan bli en vinnande formation för rödhökarna.

– Vi har börjat säsongen ganska bra, men det finns fortfarande saker som vi kan förbättra framöver, säger Händemark om samarbetet.

I Redhawks stod vanligtvis den nyttige Henrik Hetta över, eftersom han behöver träna upp sig fysiskt efter sin skada.

Dessutom bänkades den allsvenske skyttekungen Nicolai Meyer, värvad från Södertälje SK, efter bara några byten mot Luleå.

– Men hans tid kommer, bedyrar Malmöcoachen Peter Andersson.

Bra som vanligt var den säkre Oscar Alsenfelt mellan stolparna. Han blir liksom tidigare säsonger den stora nyckelspelaren i Redhawks. Men då gäller det förstås att kollektivet framför honom gör sitt jobb på isen.

Närmast väntar nu Färjestads BK på bortais, innan det blir en ny lördagsmatch i arenan mot Örebro. Då lär det komma flera än de officiellt 5 075 betalande, som såg segermatchen mot Luleå.

 

Dagens fråga

Brukar du jobba på helgerna?

Loading ... Loading ...