Johan Olofsson är klar för comeback. Foto: TT

”Vi har allt att vinna”

ISHOCKEY Efter två raka förluster i SHL-inledningen blir det tufft igen för Malmö Redhawks när Luleå, en av seriefavoriterna på förhand, gästar Malmö arena.

Redhawks parkerar i botten av tabellen med noll inspelade poäng (men en match mindre spelad än de andra lagen). Luleå har spelat in fem poäng (två segrar varav en efter förlängning mot HV71) och ligger betydligt bättre till.
Men Martin Filander i Redhawks tränartrio ser ändå positivt på utmaningen:
– Vi har allt att vinna i det här läget. Vi kommer med ett gäng spelare som är sugna och redo och gör vi bara v årt grundarbete ordentligt så ska det sätta oss i en bra sists för att tävla med Luleå och vinna matchen, säger Filander till Redhawks-TV.

På spelarfronten rapporteras att Johan Olofsson tränade för fullt på fredagens pass och kan vara aktuell för comeback. Juniorbacken Helge Grans har också tränat med laget de senaste dagarna och finns tillgänglig, om tränarna väljer att ta ut honom till matchen.
Däremot spelar inte skadade Matias Lassen och inte heller Linus Cronholm som lånats ut till Karlskrona i dagarna.
Cronholm har inte fått någon speltid i Redhawks efter träningsturneringen i Österrike och lånas ut på en så kallad dispens, vilket innebär att han kan flytta fram och tillbaka mellan Redhawks och Karlskrona under säsongen.

Trots förlusterna på sistone har det varit god stämning på träningarna enligt Filander.
– Prestationen har lämnat lite övrigt att önska så vi har lagt mycket fokus på vårt grundspel och på detaljerna men vi har också jobbat en del med gruppsammanhållningen. Det gäller att hålla sig till det enkla och grunderna i det här läget.
Matchstart lördag kl 18.

Sportresultat

Sport i dag