Ett av Skånes tyngsta pendlingsstråk utreds nu för att bli trefilig i norrgående riktning från Vellinge norra fram till trafikplats Petersborg i södra Malmö. Foto: Pernilla Nielsen Negrén
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Framkomligheten ska förbättras vid Stora hammar där en eventuell breddning till 2+2 körfält kan bli aktuellt, alternativt byggs en så kallad superhöger från Stenbocks väg.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Begränsat öppnande av bron över Falsterbokanalen i sommar har varit ett sätt att förbättra trafikflödet och minska köerna längs väg 100.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
50 mätpunkter längs väg 100 ska nu ligga till grund för en utredning om exakt hur vägen ska utformas för att klara trafiken, minska köbildningen och öka säkerheten.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Just busslinje 100 mellan Malmö och Falsterbo är idag en av de busslinjer i Skåne med störst antal resande. Med start 2021 bli den en snabbuss med färre hållplatser.

Tredje körfält på gång

VELLINGE/MALMÖ E6 från Vellinge och norr ut till Malmös trafikplats Petersborg kan få ett tredje körfält.
– Vi är i ett tidigt skede men vi måste förbättra trafikflödet och säkerheten längs sträckan, säger Jenny Åkerholm, Trafikverkets projektledare.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...