Eslöv

Stor villa på 270 kvadratmeter från 1913 såld i Harlösa

Eslöv
Eslöv Harlösa Fastigheten på adressen Lidvägen 11 i Harlösa har fått en ny ägare.

PREMIUM

Fastigheten på adressen Lidvägen 11 i Harlösa har fått en ny ägare. Köpare är Linda Persson, 38 år, och säljare är Christel Leveau. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 3 195 000 kronor. Det 270 kvadratmeter stora huset är byggt 1913.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes nyligen ett annat hus, på Harlösa 1958. Där såldes ett 157 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 2 700 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Två personbilar i krock på E22

Eslöv
Eslöv

Larmet om en olycka mellan två personbilar på E22 strax söder om Hurva kom klockan 16.07.

Enligt de första uppgifterna ska det röra sig om en sidokollision. Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.

Eslöv

Inget bidrag för arbetslös

Eslöv
ESLÖV En 47-årig Eslövsbo får avslag på sin ansökan om socialbidrag sedan han sökt för få jobb.

Mannen fick inte så mycket pengar som han hoppats på när han sökte ekonomiskt bistånd tidigare i år och överklagade till förvaltningsrätten.

Domstolen gör dock samma bedömning som Eslövs socialtjänst. 47-åringen hade bara sökt två jobb på fyra månader och inte redogjort för sitt arbetssökande på rätt sätt. Därmed anses han inte ha gjort tillräckligt för att själv ha försökt skaffa sig en inkomst.

Eslöv

Sex år innan Stenatomten bebyggs

Eslöv
ESLÖV Eslövs kommunstyrelse godkände i veckan överenskommelsen som går ut på att Stena Recycling lämnar sin anläggning i de centrala delarna av staden och istället flyttar till industriområdet.

– Det är ett historiskt avtal i Eslövs utveckling, som möjliggör en utveckling av östra delen av Eslöv. Vi får nu möjlighet att bygga nya bostäder utan att göra det på åkermark, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S).

Det handlar om en bytesaffär av tomter som en enig kommunstyrelse föreslår kommunfullmäktige godkänna.

Efter ett sådant tar det minst sex år innan tomten kan användas som den är tänkt, för nya bostäder i denna den östra delen av Eslöv som kommunen vill satsa stort på och inlemma med nuvarande centrum på andra sidan av järnvägen.

Både den nya och gamla tomten ska iordningställas innan det blir någon flytt. Miljöstånd ska sökas och beviljas och saneringar ska göras.

– Sedan måste vi ta fram detaljplaner så det kan ta tid. Stena är nog kvar ett par, tre år till, säger Johan Andersson.

Eslöv hoppas sälja tomter där Stena ligger idag, och på så vis finansiera affären, vars grundbult är att återvinningsföretaget ska hållas skadeslöst.

Förhandlingar har pågått mellan Eslövs kommun och Stena under många år.

Centerpartiets veteran Bertil Jönsson var med och beslutade om ärendet i kommunstyrelsen och berättade för de andra ledamöterna att diskussionerna var igång redan vid kommunsammanslagningen på 1970-talet.

– Vi har haft två omgångar med Stena. En avslutades 2013 då vi inte kom överens. Den nuvarande förhandlingsrundan startade 2015, säger Johan Andersson.

Ledamöterna godkände vid mötet även köpet av den tomt Stena ska få, som heter Städet 4 och ligger på Maskinvägen i Eslöv. Det är kommunala industrifastighetsbolaget Eifab som är säljare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott ska ta hand om de sista detaljerna kring det, någon gång före sommaren.

Eslöv

Miljonutsikt över torget med uteserveringarna

Det är det breda gångstråket längs torgets östra sida och en bit in på Köpmansgatan samt framför Hotell Stensson i söder, som nu öppnar. Restauranger och caféer ges möjlighet att flytta ut serveringarn - och entreprenören kan få en miljon i bonus.
Fotograf: ESLÖVS KOMMUN
Eslöv
ESLÖV Älmby Entreprenad AB har chans att få en miljon i bonus då man nu har klarat av att färdigställa en del av Stora Torg i Eslöv så att uteserveringarna har möjlighet att öppna till midsommar. Gästerna får fin överblick på första parkett över det upprivna torget som idag är en byggarbetsplats. En del uteserveringar blev mindre än handlarna önskat.
Panoramavy från torgets östra sida där uteserveringarna kommer att vara.
Fotograf: Henrik Lindahl

Eslövs centrum är idag ett byggkaos med avstängda gator, byggmaskiner och grävskopor.

Lördag 13 juni genomförs dock ett litet firande av att första etappen är klar.

Då görs centrum midsommarfint och besökarna bjuds på musik från klockan 11. Samtidigt betonar man att det blir en enkelt firande, där alla uppmanas att hålla corona-avstånd.

Det är det breda gångstråket längs torgets östra sida och en bit in på Köpmansgatan samt framför Hotell Stensson i söder, som nu öppnar. Restauranger och caféer ges möjlighet att flytta ut serveringarna.

Flera näringsidkare har dock sökt tillstånd för uteserveringar som inte riktigt överensstämmer med de mått som räddningstjänsten behöver för att kunna komma fram med sina räddningsfordon.

– Det går inte att ha lika breda uteserveringar som alla hade önskat, men det blir uteserveringar på alla ställen som ansökt om det hitintills, säger Åsa Axén som är projektledare för Stora Torg.

Det är näringsidkarna som inte haft uteservering tidigare som inte fått igenom sina önskemål fullt ut. De som haft uteserveringar tidigare får samma.

Det blir en tolvmetersremsa med uteserveringar på torgets östra och södra sida och på Köpmansgatan fram till Stationsgränd.

För Stationsgränd dröjer det några veckor innan uteserveringar kan komma på plats.

– Så länge Köpmansgatan förbi gallerian är avstängd måste räddningstjänsten kunna köra in på Stationsgränd med större fordon. Uteservering där blir först 26 juni, säger Åsa Axén.

Enligt Erik J. Rudvall, kommunens kommunikatör för Stora Torg, avgörs det om Älmby entreprenad får sin bonus 8 juni.

– Det beror på besiktningen. Vi utgår från att det går bra, men det är massor av detaljer som ska besiktigas först.

Tror ni att folk kommer att lockas till uteserveringar med utsikt över en tråkig byggarbetsplats?

– Det måste Eslövsborna och övriga besökare avgöra själva. Jag tycker det ser jättefint ut redan. Man anar hur fint det kommer att bli, säger Erik J. Rudvall.

Åsa Axén är inne på samma linje:

– Det är alltid trevligt att sitta i solen. Det är jättebra att folk får möjlighet att sitta ute i dessa tider. Under sommarsemestern pausas byggnadsarbetena. Entreprenören arbetar inte heller kvällar och helger

Åsa Axén säger att man ligger rätt i tidsschemat och att vädret varit bra.

– Vi håller tummarna för att det fortsätter, och att vi inte stöter på något oväntat, när vi ska gräva i Östergatan och lägga ledningar på större djup i början av hösten, säger Åsa Axén.

Centrumledaren Cecilia Reinholdsson vid Eslövs stadskärneförening säger att det känns som en lättnad när det snart är klart med första etappen och man kan fira det tillsammans.

– Många av butikerna, caféerna och restaurangerna har kampanjdagar torsdag till lördag innan öppnandet. De har haft det tufft, mest på grund av pandemin, som överallt annars. Nu blir det positivt att kunderna kan komma in utan en massa grus. Det blir en happening: Nu är vi snart i mål, säger Cecilia Reinholdsson.

– Det som är positivt är att man får enorma krafter av att samverka med varandra. Broar byggs och man hjälps åt. Som mellan bowlinghallen och Blomsterhörnan till exempelvis, där man kan swisha iväg en blomma. Kanske blir det en positiv effekt när pandemin är över - att man lärt sig samverka mer.

Cecilia Reinholdsson säger att i princip alla vid torget som haft möjlighet också har ansökt om uteserveringstillstånd.

Ombyggnaden av själva Stora torg och gatorna runt omkring fortsätter. Stora torg ska enligt planen vara klart att invigas i slutet av året.

– Vi hoppas kunna återkomma med ett större evenemang vid den stora invigningen framåt jul, skriver Eslövs stad i ett pressmeddelande.

Eslöv

Nya tag för fler villatomter

Eslöv
ESLÖV Intresset för villatomter är stort och i dagsläget finns 198 anmälda i kommunens tomtkö. Nu pågår ett arbete för att öka antalet villatomter och ett ärende om framtida satsningar var nyligen uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Vi hade en lång och bra diskussion, med samtliga partier. Vi har en gemensam bild av att vi behöver öka detaljplanerna för villatomterna i Eslövs kommun, säger Johan Andersson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

En utredning har dragits igång men är inte slutförd än. Däremot togs beslut om tre områden som i framtiden skulle kunna generera nya villatomter.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

Eslöv

Barnvagn sattes i brand

Eslöv
ESLÖV Någon satte eld på en barnvagn som stod parkerade i en trappuppgång på Rönnebergavägen i Eslöv i onsdags vid 22-tiden.
PREMIUM

Räddningstjänsten ryckte ut till platsen. Vagnen fick brandskador och trappuppgången rökskador. Det ska dock inte ha varit någon spridningsrisk till lägenheterna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Tog sig in genom fönster

Eslöv
KUNGSHULT En gård i Kungshultstrakten hade påhälsning av tjuvar någon gång mellan måndag och onsdag.
PREMIUM

Enligt polisanmälan tog sig tjuvarna in i boningshuset genom att krossa ett fönster. Det var vid anmälningstillfället oklart vad som stulits.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Villaägare anmäler ofredande

Eslöv
ESLÖV En villaägare på Bygelvägen har polisanmält att någon bankat på hennes ytterdörr, någon gång mellan klockan 17 och 23 i tisdags. Hon tror att gärningsmannen använt sig av en stolpe från ett vägarbete.
PREMIUM
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL