David Olsson missade att ta sitt lag vidare till slutspelet i para-EM-pingisen i Helsingborg. ArkIVBILD

FIFH-trio missar slutspel

BORDTENNIS Det är färdigspelat i årets para-EM för de tre FIFH Malmö-medlemmarna Smilla Sand, Peter Molander och David Olsson.

På fredagen avslutades grupperna i lagtävlingen i Helsingborg arena.
I rullstolsbundnas klass 5 gick David Olsson, Eslövs AI, och hans lagkompisar Magnus Norgren och Isak Nyholm en helt avgörande match om den sista slutspelsplatsen. Det slutade i platt fall och 0-2 mot Serbien.
I ståendespelarna klass 6 kunde inte Peter Molander och partnern Michael Azulay följa upp torsdagens 2-0 mot Polen med nya segrar. I stället blev det förluster med 0-2 mot såväl Storbritannien som Tyskland.
17-åriga Malmötjejen Smilla Sand, i sällskap med Anja Händén, var utan chans i ståendedamklassen 9-10, där de i grupp 2 förlorade med 0-2 mot både Ryssland, Rumänien och Turkiet.
Bättre gick det då för danske Bunkeflostrandsbon Peter Rosenmeier, EM-vinnare i klass 6-singeln i onsdags, vars Danmark slog både Frankrike och Ryssland i sin grupp i klass 7 och på kuppen säkrade minst ett brons. På lördagen spelar Rosenmeiers Danmark semifinal mot Slovenien.

Sportresultat

Sport i dag