Arnor Traustason spelade från start mot Dynamo Kiev. Foto: TT

MFF föll i Kiev efter sent mål

FOTBOLL Malmö FF såg ut att vara på väg mot en poäng borta mot Dynamo Kiev i Europa League – men i 84:e minuten lyckades hemmalaget göra matchens enda mål och bärga tre poäng.

– Surt när de gör mål så sent. Jag tycker att vi gör en helt okej match, men nu är man förstås besviken, konstaterade Markus Rosenberg i Kanal 9 direkt efter slutsignalen.
Den första halvleken var en jämn tillställning spelmässigt, där hemmalaget visserligen hade något mer kvalitativt anfallsspel, men samtidigt lyckades man inte få igenom bollarna i avsluten.
Johan Dahlin i MFF-målet hade inte särskilt mycket att göra, då backlinjen gjorde sitt jobb bra samtidigt som Kiev inte hittade fram till några frilägen.

Faktum är att MFF hade de vassaste chanserna så långt in i matchen. Sören Rieks var nästan igenom på en kontring men fick bollen för långt ifrån sig.
Några minuter senare fick Rieks dessutom ett bra skottläge men avslutet blev alldeles för tamt.
Oscar Lewicki kom också igenom till ett bra skottläge mot slutet av halvleken, men fick iväg ett alldelesa för löst skott.
Efter en bra anfallssekvens av MFF lyckades dessutom Anders Christiansen komma till skapliga skottlägen, men skotten täcktes av Kievspelare.
I den andra halvleken ökade hemmalaget trycket och höjde tempot markant. Passningsspelet var klart bättre än de skånska gästernas och ett mål hängde i luften.
Flera gånger blev det farligt på fasta situationer och MFF tvingades slå ifrån sig.
Riktigt farligt blev det efter en bakåtklack som skapade ett friläge som så när lett till 1-0, men Johan Dahlin gjorde en jätteräddning.

Målet kom till slut för Kiev, i 84:e minuten när Buyalskiy gjorde en snygg nedtagning av ett inlägg i straffområdet och slog bollen förbi Dahlin.
30 sekunder senare hade emellertid inbytte Marcus Antonsson (Anders Christiansen ut) en jättechans att kvittera, men skottet gick tätt över.
MFF gjorde totalt tre byten. Felix Beijmo som inte övertygat ersattes av Eric Larsson, ”AC” lämnade plats åt Antonsson och Romain Gall bytte av Arnór Traustason. Men något mål blev det alltså inte för MFF.

– Jag tycker att vi skapade tillräckligt mycket och speciellt i den första halvleken gjorde vi det bra. Men vi borde gjort mål på någon av våra chanser, sa Markus Rosenberg som inte tyckte att det känns omöjligt att slå Kiev i hemmamatchen:
– Det är klart vi kan. De hade mycket boll, men skapade inte så många chanser och avgjorde ju sent här.
Uwe Rösler överraskade lite med sin startelva, men fick inte utdelning den här gången.
– Jag är stolt över laget. Vi var nära ett bra resultat här, men borde varit mer kliniska på de chanser vi fick, sa Rösler till Kanal 9.

MFF:s startelva: Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Felix Beijmo, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Arnor Traustason.

Ersättare: Dusan Melicharek, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Guillermo Molins, Romain Gall, Marcus Antonsson, Jo Inge Berget.

Fotnot: FC Köpenhamn besegrade Lugano i den andra matchen i gruppen.

Sportresultat

Sport i dag