Nattens fyra fall av rattfylla

Skåne Skånepolisen ertappade under natten till torsdag fyra berusade förare på de skånska vägarna.
- Tyvärr är det här inte ovanligt utan relativt vanligt, säger Calle Person, presstalesperson polisen.

Det första fallet av rattfylla sker klockan 00 30 på Gyavägen i Höllviken, när polisen stoppar en 45-årig kvinna för kontroll.

Vid ett utandningsprov blir det uppenbart att föraren är berusad och hon plockas in till station för vidare provtagning. Där omhändertas 45-åringen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Drygt 50 minuter senare, på Eriksfältsgatan i Malmö stoppas en 26-årig man i sitt fordon. Även han visar sig vara berusad efter att ha blåst positivt. Polisen tar med mannen till station för vidare provtagning.

Nästa fall gäller en 30-årig man på E22, vid trafikplats Sege. Polisen stannar föraren klockan 02 20 för kontroll och upprättar direkt misstankar om drograttfylleri. Han medtas till station för provtagning och utöver misstanken om drograttfylleri misstänks 30-åringen även för olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Ytterligare en berusad förare skulle polisen ertappa innan natten blev till morgon. Klockan 04 00 på riksväg 13, vid Röstånga, görs en fordonskontroll. I bilen sitter en 29-årig man som misstänks för drograttfylleri. Mannen medtogs till station för provtagning.

– Tyvärr är det här inte ovanligt utan det är relativt vanligt. Även om det kanske är en högre siffra inom spannet är det ofta vi ser sådana här siffror, berättar Calle Persson, presstalesperson polisen.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...