Två bärgningsbilar och en spolbil är inblandade i en olycka på E22 strax norr om Lund på onsdagskvällen. Foto: Johan Nilsson / TT

Två bärgningsbilar och en spolbil i krock på E22

Lund Två bärgningsbilar och en spolbil krockade på E22, mellan Gårdstånga och Lund, på onsdagseftermiddagen. Först vid 20.30-tiden kunde motorvägen åter öppnas för trafik.

Larmet inkommer till SOS Alarm klockan 15.44.

Två bärningsbilar och en spolbil har kolliderat på E22, mellan trafikplats Lunds norra och trafikplats Gårdstånga, Lunds kommun.

Räddningstjänst, polis och ambulans har ryckt ut till platsen och är på plats.

– Fyra ambulanser och fem enheter från räddningstjänster är på plats, ytterligare en är på väg, säger Charlotte, teamledare SOS Alarm*.

Trafikverket meddelar att framkomligheten påverkas kraftigt. Vägen är helt avstängd i södergående riktning, mot Trelleborg.

Räddningstjänstens enheter på plats meddelar att det är en spolbil som rykt in i två bärgare som befann sig på platsen.

– Jag uppfattade som att de två bärgningsbilarna höll på med en bärgning när spolbilen kom och körde in i dem berättar Joel Johansson, inre befäl räddningstjänsten Syd.

– Båda förarna är kvar i bilarna, en av de behöver inte plockas loss av oss och en arbetar vi i nuläget med att få ut ur bilen, säger Joel Johansson.

– Personen vi försöker få ut ska vara fastklämd men är vaken och talbar, säger Joel Johansson.

Klockan 16.40 pågår räddningsarbetet fortfarande.

– De håller fortfarande på att få ut en av förarna. Två personer förs just nu med ambulans till sjukhuset, men ambulanspersonal blir också kvar på platsen, säger Charlotte, teamledare SOS Alarm.

– De två personerna som förts till sjukhus är vakna och talbara, angående skadeläget är det ett vårdärende, kungör Patrick Fors, presstalesperson polisen.

Trafikverket meddelar strax innan 17.00 att trafiken på vägen påverkas in på kvällstimmarna. Vid 21.00 ska det preliminärt åter vara full framkomlighet.

– Det är fortfarande avstängt men man håller på att öppna upp ett körfält för att tömma kön som bildats på vägen. Men sen kommer det vara fortsatt avstängt i södergående riktning, säger Patrick Fors.

Orsaken är att det tar tid att röja de tunga fordonen ur vägen.

Vid 20.30-tiden var E22 åter öppen för trafik, men Trafikverket meddelar att det kan fortfarande vara köbildning vid den tidigare olycksplatsen.

Enligt Region Skånes pressjour har två män kommit in till Sus i Lund med lindriga skador. Männen är i 65- respektive 55-årsåldern.

*Charlotte vill inte ge ut sitt efternamn till tidningen.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.