Foto: TT

En skottskadad efter misstänkt rånförsök

En man skottskadades och två andra män skadades med tillhyggen efter ett grovt rån i Malmö på måndagskvällen.

Strax innan klockan 22 på måndagskvällen larmades polisen till akuten i Malmö efter att tre skadade män kommit dit. En av männen uppges ha en skottskada och de andra två ska ha fått skador från andra tillhyggen.
Under tisdagsmorgonen meddelade polisen på sin hemsida att man lokaliserat brottsplatsen till Ramels väg i Malmö. Avspärrningarna på platsen hävdes under morgonen efter att man genomfört en brottsplatsundersökning där en del fynd gjorts.
– Efter utredning så har vi en förmodad brottsplats på Ramels väg där vi under natten spärrar av för teknisk undersökning, men jag kan inte gå in närmare på fynden på grund av pågående utredning, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt Region Skånes presstjänst ska en av personerna, en man i 45-årsåldern, ha allvarliga skador. De övriga två, två män i 20-årsåldern, fick lindriga skador efter händelsen.
– Två är utskrivna från sjukhuset och den som är skottskadad vårdas fortfarande, säger Katarina Rusin.
De tre männen ska ha kommit till sjukhuset i en privat bil som nu är beslagtagen av polisen.
– Bilen tas i beslag för att säkra spår som kan hjälpa oss att se hur själva händelseförloppet gått till.

Polisen har fått in en del vittnesuppgifter men eftersöker fler iakttagelser.
– Om man tror sig ha gjort iakttagelser på Ramels väg eller på andra ställen i Malmö så kan man höra av sig till 114 14, säger Katarina Rusin.
Polisen rubricerar händelsen som försök till mord samt grovt rån.

Dagens fråga

Brukar du jobba på helgerna?

Loading ... Loading ...