Foto: TT/Arkiv

Osannolikt motorstopp under övningskörning

SVEDALA Det var ett minst sagt olyckligt motorstopp mellan tågbommarna på Hylstarpsvägen som en 19-åring och hans pappa var med om när de övningskörde på måndagen.
Kollisionen med ett pågatåg var oundviklig.

Det var strax före klockan 17 som 19-åringen tillsammans med sin 52-årige pappa var ute och övningskörde då det osannolika hände. Precis på spårövergången vid Hyltarpsvägen utanför Svedala fick bilen motorstopp.
Trots försök att starta bilen lyckades varken 19-åringen eller pappan få igång bilen.

Inte heller hann de putta bort den innan bommarna aviserade att ett pågatåg var på ingång. Bilen fick överges mellan bommarna med fronten uppe på spåret och krocken med tåget var oundvikligt.
Ingen av dem kom till skada och polis som skickades till platsen upprättade en anmälan om trafikolyckan men det utan misstanke om något brott.

Som Skånskan berättat i samband med olyckan var räddningstjänsten snabbt på plats och bilen fick endast lättare plåtskador precis som tåget fick mindre skador på ett fotosteg.
Inte heller några passagerare ombord på tåget kom till skada vid inbromsningen.
Tåget stod still fram till 18.30 i väntan på byte av lokförare vilket medförde stopp i tågtrafiken mellan Skabersjö och Svedala där ersättningsbussar sattes in.

Läs mer:

Dagens fråga

Vad ska du ha för julgran i jul?

Visa resultat

Loading ... Loading ...