Nej till laddkabel på trottoar

MALMÖ

En Malmöbo som har funderingar på att köpa en laddningsbar bil undrar om Malmö stad har planer på att sätta upp laddstolpar som alla kan använda sig av.
Invånaren har funderat på en pluginhybrid och har också ställt en fråga till Malmö stad om det skulle vara möjligt att låta en laddsladd löpa över trottoaren eftersom han inte har möjlighet att parkera bilen på sin egen tomt. Givetvis skulle sladden vara skyddad av någon form av kabelskydd.
Tekniska nämndens ordförande Andréas Schönström (S) har svarat på frågan och konstaterar att Malmö stad endast tillhandahåller laddstolpar i parkeringshus. om en privat aktör vill sätta upp laddstolpar så krävs en process för upplåtelse av mark med mera.
– Att lägga kablar över trottoaren är inte aktuellt. Det påverkar inte bara gående utan även städning av trottoaren, konstaterar Andréas Schönström (S) bland annat i sitt svar.

Dagens fråga

Kommer du att följa MFF:s bortamöte mot Wolfsburg

Loading ... Loading ...