Nils Norling, presstalesperson.Foto Fredrik Rubin

Polisen varnar för falska kollegor

tygelsjö Under fredagen stoppades flera personer av två civilpoliser i Tygelsjö. Det var åtminstone vad de trodde till en början, men poliserna skulle snart visa sig vara kriminella.

Polisen i Malmö har fått in flera vittnesuppgifter och polisanmälningar som handlar hur två män i 20-25-års åldern utgett sig för att vara civilpoliser.

Brottet som rubriceras som föregivande av allmän ställning, begicks i Tygelsjö.
Hur många som drabbats är i nuläget oklart. Klar är emellertid att polisen kan bekräfta att de inte haft några civilpoliser på platsen och att det hela rör sig om kriminella personer vars syfte är oklart.

En av de som drabbats är en tonåring som till en början upplevde sig vara förföljd av en bil.
Ur bilen hoppade två personer ut och påstod att de var civilpoliser. Det signalement som uppgavs stämmer väl överens med tidigare iakttagelser.
– Vi har även fler vittnesuppgifter från området som handlar om hur två civilpoliser ska ha stoppat flera ungdomar. Vi uppmanar därför alla som drabbats att kontakta polisen liksom upprätta en polisanmälan, säger Nils Norling presstalesperson för polisen i Malmö.

Polisen går även ut med information om att en kvinna i 65-års åldern vid Per Albin Hanssons väg, utsatts för falska poliser. Brottet ska ha skett redan under tisdagen och kan inte omedelbart sättas i samband med händelserna i Tygelsjö.
Denna gång handlar det om hur två män försökt förmå kvinnan att ge tillgång till hennes lägenhet, men nekats.
– Männen ska ha uppvisat något som påminner om en polislegitimation. Vi vill understryka att det är endast i akuta fall som polisen inte har tid att visa upp sin legitimation. Så är man osäker ska man alltid begära att få se legitimation. Vid minsta osäkerhet kan du ringa polisen och fråga om de har någon patrull som arbetar i ditt område för att få identiteten bekräftad, säger Nils Norling.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...