Miljöhus i brand på Trollebergsvägen

Lund Under natten mot måndagen började ett miljöhus på Trollebergsvägen att brinna.

Klockan 00.44 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till Trollebergsvägen i Lund efter en brand i ett miljöhus. Branden hann sprida sig till delar av ett flerfamiljshus innan räddningstjänsten lyckades släcka elden. Flera lägenheter utrymdes men ingen ska ha skadats i samband med händelsen. Eftersom man inte hittat någon naturlig brandorsak upprättas en anmälan om mordbrand.

– Det handlar om ett miljöhus som är sammankopplat till ett flerfamiljshus. Det ska enligt räddningstjänsten ha brunnit i en soptunna och har spridit sig till gaveln av huset, räddningstjänsten bedömde det då som stor spridningsrisk men det finns inga inrapporterade personskador, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.