USA:s president Donald Trump i blåsväder igen efter ett uttalande om Egyptens president. (AP Photo/Patrick Semansky) DCPS128

Trump: ”Var är min favoritdiktator?”

Utrikes På ett sammanträde i Biarritz ska Donald Trump ha utbrustit "Var är min favoritdiktator?" inför ett möte med Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi, uppger flera vittnen för Wall Street Journal.

Flera av världens mäktigaste politiker var på plats i den sydfranska kuststaden Biarritz när staden var värd för årets G7-möte i slutet av augusti.

Donald Trumps vistelse i semesterorten skapade omedelbart rubriker, med allt från lögner han utgjutit till skandalöst beteende.

Under fredagen riktades nya anklagelser mot den amerikanska presidenten. Enligt vittnen, som Wall Street Journal pratat med, ska Trump under ett sammanträde, inför stor publik ställt en öppen fråga:

”Var är min favoritdiktator?”, frågade han.

Han riktade sig till Egyptens president, Abd al-Fattah al-Sisi, och var enligt vittnena i Wall Street Journal, av allt att döma, menat som ett skämt.

Ett skämt som inte gick helt hem hos publiken, för snarare än skratt möttes USAs president av total tystnad, skriver tidningen.

Abd al-Fattah al-Sisi har kritiserats av människorättsorganisationer sedan han tillträdde som president i Egypten, efter en statskupp 2013. Sedan han tog över ämbetet har han inte minst kritiserats för fängslandet av politiska meningsmotståndare och för att ha torterat och dödat fångar, skriver FN i en rapport.

 

Dagens fråga

Brukar du fira namnsdagar?

Loading ... Loading ...