Början till raset. Jubel i Leksand och depp hos Malmö Redhawks efter Sebastian Wännströms 2-2-mål i upptakten av tredje perioden. Till slut föll rödhökarna med 2-5. Foto: Ulf Palm/TT

Redhawks tappade och föll i premiären

ISHOCKEY Malmö Redhawks rasade samman i sista perioden och åkte på 2-5 i SHL-premiären borta mot nykomlingen Leksand.
Detta efter en dag med flygstrul som sköt upp nedsläppet i tre och en halv timme.

– Klart man är missnöjd efter en förlust, konstaterade besvikne Redhawkstränaren Peter Andersson på presskonferensen som gick att se på klubbens officiella hemsida.
Sebastian Wännström gjorde 1-0 för Leksand, men sedan vände rödhökarna på tillställningen i Tegera arena efter att Emil Sylvegård och Fredrik Händemark hittat rätt.
Redhawks 2-1-ledning stod sig till den sista perioden då hemmalaget nätade vid fyra tillfällen.
Wännström gjorde 2-2, Oskar Lang 3-2, Daniel Olsson Trkulja 4-2 och Marek Hrivik 5-2.
– Det var en ganska ojämn match från vår sida. Vi började på ett okej sätt trots omständligheterna och det hade sett helt annorlunda ut om vi gjort 3-1 i andra perioden, summerade Peter Andersson.
– Sedan började vi tappa puckar i mittzon och på onödiga ställen i anfallszon, vilket gav Leksand ett otroligt momentun.
– 2-2, 2-3 och 2-4 kom efter individuella misstag och kostade oss segern i dag samtidigt som Leksand förvaltade chanserna på ett bra sätt.
Redan i morgon kväll, tisdag, ges Malmö Redhawks chans till revansch då man möter Rögle BK i säsongens första Skånederby hemma i Malmö arena.

Sportresultat

Sport i dag